Koristni splošni nasveti za načrtovanje dnevne sobe

Za sodobno zasnovane dnevne sobe je značilno, da ima vsak kos pohištva zelo jasen namen, in to ne glede na to, ali gre za sedežno garnituro, naslonjalo, kavč ali kaj drugega. Dejstvo je, da denimo puhasti kavč, ki ga nihče v družini ne bo koristno uporabljal, v prostoru nima kaj početi, četudi izgleda še tako privlačno.

Med drugim boste morali poskrbeti za zagotovitev prehodov med kosi pohištva. Ti morajo biti seveda dovolj veliki, da imajo tisti, ki na primer sedijo na kavču, lahek dostop do mize. Ohraniti morate ravnovesje med proporcami pohištvenih elementov.

Pred osrednjo točko dnevne sobe morajo biti najpomembnejša skupina pohištva naslonjač, kavč in mizica za kavo. Kavča v nobenem primeru ne smete postavljati preveč blizu stene, ker s tem namreč blokirate pogled in posledično ustvarjate vtis manjšega prostora. Če se da, pohištvo dnevne sobe potegnite proti sredini.

Izbira primerne sedežne garniture

Sedežne garniture navadno predstavljajo osrednji element v dnevni sobi. Omogočale naj bi predvsem udobno sedenje in druženje z najbližjimi. Pri nakupu nove sedežne je zato še toliko pomembneje, da izberete primerno velikost in obliko. Ta se mora povsem prilegati vašemu prostoru in izpolnjevati vse vaše potrebe in želje.

Postavitev in funkcionalnost sedežne garniture

Če imate na voljo prostor, ki zagotavlja postavite kotne sedežne garniture, je to izvrstna izbira za večje družine, prav tako za vse tiste, ki ste nekoliko bolj družabni oziroma doma pogosto gostite prijatelje. Kotna sedežna garnitura vam lahko ponudi več sedežnih mest, obenem pa ustvarja zelo udoben prostor za sproščanje. Če pa je vaš prostor manjši, je bolje, da se odločite za klasično dvosedno ali trosedno sedežno, s katero lahko optimalno izkoristite prostor.

Objave iz kategorije:

admin