Dnevni regali in izbira pohištva v osrednjem prostoru

Glede na to, da je osrednji prostor namenjen druženju z družinskimi člani in zunanjimi gosti, je hkrati najbolj uporabljena soba v hiši, ki predstavlja naš osebni slog, okus za estetiko in vsesplošno gostoljubnost. Pri opremljanju osrednjega prostora v hiši ali stanovanju je najprej potrebno premisliti o nekaterih bistvenih stvareh.

Pri tem je dobro opredeliti, kakšen stil pohištva nam je všeč in kako se bo le-ta ujemal z ostalimi stili v stanovanju. Nato je potrebno razmisliti o tem, kakšne pohištvene elemente potrebujemo, kakšna naj bo funkcionalnost pohištva in kolikšno vsoto denarja smo za vse te oporne točke pripravljeni plačati. Osrednje pohištvene elemente predstavljajo dnevni regali, ki so največkrat postavljeni v središče sobe.

Natančna izmera prostora pred nakupom pohištva

Da bi dnevni regali ustrezali razpoložljivim meram v sobi, moramo prostor najprej natančno izmeriti, pri čemer ne smemo pozabiti na mere oken in vrat. Pri tem lahko načrtujemo tudi postavitev ostalega pohištva in skušamo na listu papirja izrisati postavitev vseh pohištvenih elementov s pripadajočimi merami.

Police, predali in omarice ustvarjajo dodaten shranjevalni prostor

Če je naša osrednja soba v hiši nekoliko manjša in ne vemo natančno, kako bi vse želene pohištvene elemente postavili v prostor, se moramo pri tem odločiti, ali si želimo večjo sedežno garnituro, ali pa potrebujemo večji dnevni regal, ki mu dodamo več polic, predalov, omaric in večje TV stojalo.

Ta dodaten prostor lahko izkoristimo za shranjevanje predmetov, še posebej, če v stanovanju nimamo dovolj shranjevalnega prostora. Če pa imamo dovolj prostora, pa lahko dodatne police in stenske omarice s steklom izkoristimo za postavitev dekorativnega okrasja, sobnih rastlin in drugih elementov, ki polepšajo celoten prostor in ustvarjajo unikaten slog.

Pohištveni elementi v različnih barvah, materialih in oblikah

Posamezni pohištveni elementi, kot so komode, vitrine, klubske mizice in sedežne garniture, morajo biti v barvah, materialih in oblikah usklajeni s središčno točko v sobi. Dnevni regali, osrednji pohištveni elementi, so na voljo v spletni trgovini volino.si, kjer lahko poiščemo tudi ostalo pohištvo za opremljanje dnevne sobe, kot so tabureji, sedežne garniture, knjižne police in TV stojala.

Objave iz kategorije:

admin