Kvalitetni tepihi za avto za zaščito tal

Jeseni in pred zimo je pomembno, da imamo nameščene tepihe za avto, ki preprečujejo poškodbe tal. Kvalitetni gumijasti tepihi za avto namreč zadržijo vso umazanijo, vlago in kamne na sebi ter preprečijo nastanek trdovratnih madežev.

Zaščita tal avtomobila pred umazanijo

Avtomobilski tepihi preprečujejo nastanek trdovratne umazanije, ki se ne odstrani niti s pomočjo globinskega čiščenja. Največji madeži so zaradi katrana, masti, olja in podobnih nesnag, ki jih prinesemo v vozilo s svojo obutvijo. Sekundarni madeži pa nastanejo med potjo zaradi naših sovoznikov in otrok.

Tipski gumijasti tepihi za avto
Gumijasti tepihi za avto za najboljšo zaščito notranjosti avtomobila

Otroci radi puščajo ostanke hrane kar v avtomobilu. Največji madeži, ki jih lahko preprečijo samo tepihi za avto, nastanejo zaradi skisanega mleka, propadajočega sadja in zelenjave ter zaradi sadnih sokov. Gumijaste preproge za avto preprečijo iztekanje tekočine. V primeru pozabljene hrane v vozilu, pa tepihi zadržijo propadajočo hrano na sebi.

Transport ljubljenčkov in kvalitetne avto preproge

Poleg otrok so ljubljenčki največji prinašalci umazanije v avtomobil. Odpadajoča dlaka se rada zažre v dno avtomobila in sčasoma začne dodajati vonj. Gumijasti tepihi za avto pa omogočajo varen in predvsem čist transport hišnih ljubljenčkov od doma do željene lokacije. Tudi v primeru, da se ljubljenček polula, pokaka ali celo bruha, bodo gumijaste preproge za avto zadržale vso nesnago.

Spoznajte prednosti gumijastih tepihov za vozila

Po prihodu na cilj samo vzamemo preproge iz avta ven in jih očistimo s čisto vodo. V primeru, da se je ljubljenček pokakal, pa tepih tudi namilimo s šamponom in pustimo, da se posuši. Na suh avto tepih lahko pošpricamo tudi malo spreja za čiščenje armature z vonjem jagode ali drugega sadja, ki bo dal avtomobilu bolj čist vonj.

Avto tepihi in otroci v avtomobilu

Poleg hrane in pijače, otroci puščajo v avtomobilu tudi veliko igrač, ki spuščajo barvo ali tekočino. Posebej problematični igrači za čistočo vašega vozila sta sluz in čudežni plastelin. Obe igrači oddajata maščobo, ki se težko odstrani iz tkanine. V izogib nastanka velikih madežev je tako pomembno, da imamo v vozilu gumijaste tepihe za avto, ki zadržijo vso maščobo in tekočino na sebi. V primeru lepljivih igrač, gumi preprogo zmočimo in namilimo ter pustimo namočeno nekaj minut in speremo.

Preberite si še naslednji članek: Varnostna oprema za vsakega motorista

Ledvični pas je del zaščitne opreme za katerega marsikdo ne ve, ga ne nosi ali ne ve čemu služi. A temu nebi smelo biti tako, zato preberite več v naslednjem članku.

Tipski tepihi za avto in namestitev

Prek spleta je možno kupiti tudi tipske tepihe za avto, ki se enostavno fiksirajo na dno vozila in med vožnjo ne drsijo. Pred nakupom enostavno označimo znamko, model in letnico izdelave ter izberemo ustrezen tipski tepih za avto. Slednji se namesti na dno tudi s pomočjo priloženih čepov, ki preprečujejo zdrs preproge med vožnjo.

Objave iz kategorije:

admin