Varnostna oprema za vsakega motorista

Vožnja motorja je ena izmed najbolj zabavnih in sproščujočih stvari. Je pa res, da moramo pri tem tudi poskrbeti za primerno varnost. Padce z motorjem velikokrat spremljajo poškodbe številnih delov telesa. Zelo izpostavljen je tudi hrbet, ki vsebuje ključne organe za delovanje telesa. Tako je pomembno, da zaščitimo naše telo po naših najboljših zmogljivostih. To pa lahko naredimo z uporabo primernih motorističnih oblačil in dodatkov, kot so ščitniki za kolena, motoristične rokavice, ledvični pasovi ipd. Ravno slednji varnostni dodatek je velikokrat spregledan, ima pa zelo močno zaščitno funkcijo naših ledvic.

Ledvice se nahajajo na sredini hrbta

Ledvice so izredno pomemben organ, saj so zadolžene za številne ključne naloge. Tako je razumljivo, da če se poškodujejo, lahko to resno vpliva na kakovost življenja posameznika. Nahajajo se na sredini hrbta pod rebri. Na žalost nimajo nikakršne zaščite, kar jih izpostavi možnih poškodbam. Velike so za približno človeško pest in so sestavljene iz maščobnega tkiva. Obenem pa so povezane z arterijami, ki tudi nimajo zaščite. Pri vožnji s kakršnimkoli motorjem imamo za voljo ledvične pasove za motoriste različnih velikosti, oblik in funkcij. Njihov glavni namen je, da zaščitijo ledvice v primeru udarcev in drugih fizičnih kontaktov s predmeti okoli motorista.

Vožnja motorja je ena izmed najbolj zabavnih in sproščujočih stvari. Je pa res, da moramo pri tem tudi poskrbeti za primerno varnost.

Ledvični pasovi za motoriste podprejo hrbet motorista pri vožnji

Pri vožnjo z motorjem je pomembno, če uporabljamo motoristični ledvični pas, zaradi varnosti. Obenem pa je njegova naloga nudenje podpore hrbtu vozniku motorja. To je izredno pomembno, saj hrbet prenaša vse vibracije in udarce s ceste, kar lahko vodi do sledečih simptomov:

  • Kompresija živcev v hrbtu
  • Vnetje hrbtnih mišic
  • Trdota
  • Ostre bolečine
  • Ponavljajoča se bolečina v bokih, stegnih in nožnih mišicah

Z uporabo ledvičnega pasu je možno ublažiti ali se popolnoma izogniti vsem zgoraj naštetim in drugim posledicam.

Pasovi za ledvice so narejeni iz kakovostnih materialov

Različni pasovi za ledvice so narejeni iz številnih materialov. Veliko je odvisno od proizvajalca, vendar si vsi delijo lastnost, da so izredno kakovostni. Narejeni so iz elastičnih vlaken in pasov, ki lahko dihajo. To zmanjšuje potenje motorista, kot tudi nudi bolj udobno izkušnjo vožnje.

Pasovi za ledvice vsebujejo številne elastične dele, ki so lahko številnih velikosti. Za večino motoristov to ni tako pomembno, saj so omenjene velikosti zelo prilagodljive številnim velikostim telesa motorista. Pomembno je, da nas ledvični pas ne tišči med nošnjo. Obenem pa mora naše dihanje biti nemoteno, ko se peljemo z motorjem.

Preberite si še naslednji članek: Kako izbrati strešni kovček za naše vozilo?

Strešni kovček je dodatek, ki je izredno priročen in prikladen za takšen tip dopusta. Vanj lahko spravimo smuči in celotno smučarsko opremo, dodatno prtljago za otroke, njihove igrače … 

Objave iz kategorije:

admin