Akcijske ponudbe za zimske gume – kje jih iskati

Zimske gume so vsekakor obvezna oprema in dobro je vedeti čim več o njih. S sredino novembra je treba letne gume pospraviti v klet in naše jeklene konjičke obuti v gume za zimo. To je zagotovo eno od najbolj pomembnih opravil, ki jih moramo opraviti v začetku zime. In če tega ne naredimo, nas lahko kaj hitro ustavijo možje v modrem, sledi pa seveda denarna kazen. A v prvi vrsti zimskih gum ne nameščajo zaradi tega, temveč zlasti zaradi varnosti v cestnem prometu.

Najpomembneje je, da investiramo v kakovostne zimske gume in smo tudi v hladnejšem delu leta na cesti povsem brez skrbi. Pred nakupom nove zimske avto opreme pa je pametno pobrskati za najrazličnejšimi akcijskimi ponudbami, ki nam lahko omogočijo privarčevati kar nekaj denarja. Odlična rešitev je na primer splet, kjer lahko najhitreje preverimo akcijske ponudbe oziroma cene opreme za naše prevozno sredstvo. S spletno brskalno poizvedbo zimske gume akcija lahko v hipu pridete do najboljših ponudnikov.

Zimske gume so vsekakor obvezna oprema in dobro je vedeti čim več o njih. S sredino novembra je treba letne gume pospraviti v klet in naše jeklene konjičke obuti v gume za zimo.

Z neuporabo zimskih gum ne kršite le zakona

Zamenjava letnih gum za zimske je torej nujno opravilo. To narekuje tudi zakonodaja, ki pravi, da morajo biti prav vsa vozila med 15. novembrom in 15. marcem obvezno opremljena z zimsko opremo. Med to pa seveda sodijo tudi zimske gume. Zapoved seveda ni sama sebi namen, temveč je oprema za zimo narejena tako, da voznikom v zimskih razmerah zagotavlja čim večjo varnost.

Gume za zimo imajo v primerjavi z letnimi globlji profil, posledično pa tudi kar precej boljši oprijem. Na mrazu ne otrdijo, kot bi se to dokazano zgodilo z letnimi pnevmatikami. Z neuporabo zimskih gum torej ne bi kršili le zakona, temveč bi ogrožali tudi svoje življenje ter življenja drugih udeležencev v prometu.

Na kakšen način izbrati dovolj kakovostne zimske pnevmatike

Dejstvo je, da vam bo prav vsak proizvajalec zatrjeval, da so njegove gume najboljše. Kljub temu pa je to le spretna marketinška poteza. Zato morate biti pri izbiri takšne opreme še posebej previdni. Predvsem je treba upoštevati neodvisna testiranja. To se izvaja tako na obstoječih kot na novih gumah, ki so že v prosti prodaji.

Na spletu lahko najdete rezultate testiranj. Dobro se pozanimajte, s katerimi gumami se lahko najbolj varno vozite po zaledenelih in zasneženih cestah. Ne pozabite preveriti še posebnih akcijskih ponudb za zimske gume. Akcijske cene gum za zimo so lahko precej nižje, kljub temu da so izdelki še vedno izjemno kakovostni.

Zimske gume za vse vrste vozil

Ko boste na internetu brskali za dobrimi proizvajalci in akcijskimi cenami zimskih pnevmatik, boste naleteli na ponudnike, ki vam ponujajo gume za vse vrste vozil. Izbirate lahko med različnimi sezonami, vrstami, širino, premerom, višino, nosilnostjo in še med čim drugim. Pravzaprav lahko najdete avto opremo za vsak tip vozila.

Objave iz kategorije:

admin