Robotske kosilnice postajajo vse bolj priljubljene

Ker je robotska kosilnica popolnoma avtomatska, je to lahko odlična možnost za vrtnarje, ki imajo težave z mobilnostjo, so veliko odsotni od doma ali pa preprosto ne radi kosijo trave.

Kosilnice se napajajo z litij-ionskimi baterijami, ki jih je mogoče ponovno napolniti. Tako robotska kosilnica pomaga ugotoviti, kje kositi, in se izogniti gredicam, drevesom in drugim oviram.

Zaradi pestre ponudbe kosilnic, ki so na voljo na trgu, se je zagotovo težko odločiti za nakup ene. Pri nakupu je dobro upoštevati vrednost denarja, življenjsko dobo baterije, dolžino košnje in enostavnost uporabe. Priporoča se, da je to na nek način vodilo, pri tem pa upoštevajte velikost, obliko in valovitost vaše trave. Robotske kosilnice delujejo tako, da zaznajo rob prek senzorjev ali mejne žice. Slednji je postavljen okoli roba trave – skupaj z vsemi ovirami, da kosilnici pove, naj ostane na tem območju.

Robotske kosilnice postajajo vse bolj priljubljene kot prostoročna alternativa tradicionalnim bencinskim in električnim kosilnicam

Ko zazna mejno žico, bo spremenil smer, da se izogne ​​preskakovanju trave. Mnogi imajo senzorje trka, tako da se bo robotska kosilnica, če trči v predmet, obrnila in se odpravila v drugo smer. Večina modelov kosi naključno in sčasoma pokrije celotno trato, preden se vrne na priklopno postajo. Drugi uporabljajo bolj izpopolnjen sistem GPS, ki vam omogoča programiranje določenih poti.

Robotske kosilnice so programirane z zatičem na sprednji strani kosilnice, nekatere modele pa lahko upravljate tudi z aplikacijo, ki vam omogoča spremljanje napredka kosilnice, načrtovanje časov rezanja in vas obvesti, kdaj je potrebno servisiranje itd. Ko končate s košnjo ali če je baterija skoraj prazna, se bo kosilnica samodejno vrnila na priklopno postajo, se priključila in napolnila.

Nakup robotske kosilnice ima v primerjavi z bolj tradicionalnimi bencinskimi ali električnimi modeli številne prednosti. Te prednosti vključujejo:

  • Manj dela za vas: ko je nameščena in programirana, robotska kosilnica kosi travo popolnoma sama. Travnik je vedno videti urejen, odrezki se spustijo v travo za prehrano, kosilnica pa se sama vrne na priklopno postajo, ko potrebuje polnjenje.
  • Nič emisij: Za razliko od bencinskih kosilnic ne oddajajo emisij, ker jih napaja litij-ionska baterija za ponovno polnjenje.
  • Tiho delovanje: ker nimajo motorja, so kosilnice neverjetno tihe.

Čeprav je avtomatizirana, je treba robotsko kosilnico še vseeno redno preverjati in čistiti. Za čiščenje se prepričajte, da je stroj izklopljen in ga obrnite, da preverite, ali so rezila poškodovana. Ohišje in rezila očistite s krtačo ali vrtno cevjo, če je umazanija bolj trdovratna.

Objave iz kategorije:

admin