Lažje ravnanje z odpadno hrano

Gostilne in restavracije se morajo dnevno spopasti z veliko količino odpadne hrane. To pa je dokaj težko pravilno shraniti in odvreči v biološke odpadke. Odpadna hrana je pogosto mokra, kar je naredi idealno gojišče za številne bakterije. Obenem pa je potrebno pri ravnanju z njo upoštevati številne higienične predpise, kot je uporaba čistil in postopkov shrambe ipd. Sam proces priprave bioloških odpadkov iz kuhinje nam močno olajša dehidrator, ki popolnoma izsuši vso vlago in maščobo iz hrane. S tem je rokovanje z odpadki veliko lažje, kar močno pohitri in olajša celoten proces odstranitve jedilnih odpadkov.

Odstranitev maščob in vonjav odpadne hrane

Glavni namen dehidratorja odpadne hrane je uničenje bakterij in vlage v hrani. S tem se tudi izničijo neprijetne vonjave, ki so posledica razvoja bakterij. Naprava je pri svojem delu izredno učinkovita in hitra. Omogoča nam veliko hitrejšo odstranitev odpadkov iz jedilnice, saj pripravi odpadke za lažje rokovanje. Tako tudi zvišamo higienične standarde v našem jedilnem obratu.

Nekateri dehidratorji potrebujejo dostop do vodnega omrežja, drugi pa ne. Naprave, ki zahtevajo dostop do vodnega omrežja potrebujejo vodo za čiščenje svojih notranjih komponent. Priporočljivo je upoštevati navodila proizvajalca, kar se tiče dodajanja aditivov ali encimov, da preprečimo nabiranje usedlin in razvoj bakterij v napravi.

Glavni namen dehidratorja odpadne hrane je uničenje bakterij in vlage v hrani. S tem se tudi izničijo neprijetne vonjave, ki so posledica razvoja bakterij.

Dehidrator zmanjša volumen hrane do 90%

Velika težava pri odpadni hrani je, da ima zelo velik volumen. Maščobe, omake ter vlaga povečajo volumen hrane. Vroč zrak v dehidratorju pa posuši vso zelenjavo, meso ter drugo hrano do te mere, da se fizično precej zmanjša. Končni produkt je za do 90% manjši odpadek, ki ga lahko brez težav odvržemo v primerne smeti.

Večino dehidratorjev zahteva samo enega operaterja. Tako se poceni najdem delovne sile in olajša zaposlenim številne naloge. Novejši dehidratorji pa imajo funkcijo upravljanja preko računalnika, kar še dodatno prispeva k učinkovitemu ohranjanju delovnih procesov v kuhinji, pomivalnici in drugih oddelkih.

Odpadno hrano je možno uporabiti kot hranilo

Moderni dehidratorji odpadne hrane segrejejo notranjost svoje sušilne komore tudi do 180° stopinj in več. Rezultat pa je kompaktni produkt, ki ga lahko brez težav prenašamo z rokami ali pa ga preko tekočega traka premestimo v smeti. Ker omenjen proces pobije vse bakterije, je končni proizvod dehidratorja primeren kot hranilo za zemljo in tudi nekatere živali. S tem tudi ohranjamo okolje, saj vsi biološki odpadki gredo lahko v ponovno uporabo za številne dejavnosti. Obenem pa nam omenjena naprava močno poceni proces čiščenja odpadkov, kar nam bo prihranilo veliko sredstev na dolgi rok.

Objave iz kategorije:

admin