Suhi ali vodni sesalec

Za udobno bivanje je zelo pomembna tudi kakovost zraka v prostorih. K temu v veliki meri lahko pripomore tudi dobro izbrani sesalec za čiščenje stanovanja. Z njegovo pomočjo lahko s tal in drugih površin zelo učinkovito odstranite vse alergene in vso umazanijo. Še zlasti pa je učinkovit sesalec pomemben za vse tiste, ki imate težave z dihali, ste alergeni in ne nazadnje vas mučijo pogoste migrene.

Na trgu lahko izbirate med različnimi sesalci, ki se med seboj razlikujejo predvsem po obliki, velikosti, tudi po velikosti sesalnih naprav. Izjemno pomembno je, da se zavedate, da visoka moč sesalca še ne pomeni nujno dobre sesalne kakovosti. Zelo pogosto pa se kupec znajde pred pomembnim vprašanjem: kupiti suhi ali vodni sesalec.

Razlika med suhim in vodnim sesalcem

Na trgu torej lahko izbirate med suhimi in mokrimi sesalci. Za suhe sesalce lahko rečemo, da so med uporabniki najbolj razširjeni. So izjemno preprosti za uporabo, saj jih lahko tudi enostavno prenašate. Umazanija se v suhem sesalniku nabira v zato namenjenih vrečkah. Te je potrebno pravočasno zamenjati. Priljubljen je tudi, na primer, suhi sesalnik, ki vključuje posebno posodo za nabiranje umazanije. V takšnem primeru ne potrebujete vrečk.

Vodni sesalec omogoča mokro in suho čiščenje. Umazanija oziroma prašni delci se nabirajo v posodi, ki je napolnjena z vodo. V njej se nahaja poseben zračni filter. Njegova ključna naloga je ta, da preprečuje, da bi se prašni delci vračali nazaj v prostor. Za sodobno zasnovan vodni sesalec je značilno, da vključuje tudi večstopenjsko filtracijo. Ta izjemno dobro zadržuje umazanijo. Po vsaki uporabi mokrega sesalca je treba umazano vodo zamenjati s čisto.

Nakup vodnega sesalca

Kakovosten suhi ali vodni sesalec uveljavljenega proizvajalca vam je na voljo tudi v spletni trgovini, kjer si ga boste lahko zagotovili po izjemno ugodni ceni. Preverite čim več spletne ponudbe ter se odločite za dober in ugoden sesalec.

Objave iz kategorije:

admin