Strojno ali ročno klesane črke za nagrobni napis

Pri nas je kar nekaj priznanih podjetij, ki vam po vašem predlogu ali načrtu ali idejni zasnovi izdelajo nagrobni spomenik; in to ne glede na obliko, velikost ali vrsto domačega ali tujega kamna. Če želite, da vam tovrstno podjetje izdela ponudbo, morate zaposlenim poslati lokacijo oziroma dimenzijo nagrobnega prostora. 

Pri nagrobnem spomeniku ima pomembno vlogo tudi nagrobni napis, ki lahko vključuje strojno ali ročno klesane črke v različnih barvah – zlati, srebrni ali barvanih. 

Druge vrste črk na nagrobnem spomeniku 

Nagrobni  napis torej lahko vključuje strojno ali ročno klesane črke. Te so najpogosteje v zlati in srebrni barvi, po želji so lahko tudi barvane.

Sicer pa napis na nagrobnem spomeniku lahko vključuje še peskane črke, ki so ravno tako zlate, srebrne ali barvane, kovinske črke, priljubljene so tudi keramične. 

Naročilo napisa za nagrobni spomenik 

Ko boste v izbranem podjetju naročali nagrobni napis, vas bodo zaposleni zagotovo povprašali po številki grobnega prostora oziroma lokaciji. Če je ne veste, jo lahko najpreprosteje najdete na najemni pogodbi za grobni prostor. Prav tako jo je mogoče izpisati z računa, ki ga plačate za najemnino grobnega prostora. 

Poleg številke grobnega prostora boste podjetju morali sporočiti še točne podatke za želeni nagrobni napis. 

Različni nagrobni dodatki 

Nagrobni napis je torej samo eden od ključnih elementov na nagrobniku. Sicer pa grobni prostor lahko vključuje še vrsto nagrobnih dodatkov, kot  so na primer lučke, kamnite ter kovinske vaze, vse vrste aplikacij, na primer križi, vejice, vrtnice, golobčki, angelčki, različni napisi ter podobno, kipi iz sintetičnih ali kovinskih materialov, navadne ali baterijske sveče, različni vložki za vaze ter podobno. 

Podjetja, ki lahko poskrbijo za vse to, se pogosto predstavljajo tudi na spletu, kjer imajo svoje strani, na katerih so pogosto vključeni tudi katalogi proizvajalcev vsega naštetega.  

Izberite podjetje s tradicijo 

Če si želite izdelati ali prenoviti grobni prostor, podjetje, ki se s tem ukvarja, lahko poiščete kar po spletu, seveda če ga še niste našli oziroma nimate prave ideje, komu bi to delo zaupali. 

Izbirajte podjetja, ki na trgu svoje storitve ter izdelke s tega področja ponujajo že dlje časa. Na ta način bo delo opravljeno kakovostno oziroma tako, kot ste si najbolje želeli. 

Objave iz kategorije:

admin