Izdelovanje napisov na nagrobnikih

Kamnoseštvo je pri nas zelo priljubljena obrt oziroma področje ustvarjanja, saj se ljudje zelo pogosto odločamo za nakup izdelkov iz kamna. Na kamnoseka se na primer obrnemo v primeru, ko želimo v kuhinji imeti kamniti pult, kamnite okenske police in podobno.

Prav tako pa se kamnoseštvo ukvarja z izdelovanjem izdelkov, ki jih postavljamo na grobove. Med drugim so sem vključeni tudi nagrobni napisi. Kamnosek lahko na že obstoječi nagrobni spomenik naredi nov napis.

Na kakšen način se gravirajo nagrobni napisi?

Napisi na nagrobnikih se lahko gravirajo na različne načine – strojno, lahko se klešejo tudi ročno. Izbira je predvsem odvisna od same situacije. Prav tako kamnosek lahko montira tudi keramične ali pa kovinske nagrobne napise.

Nagrobni napisi se gravirajo strojno ali pa se klešejo ročno.
Nagrobni napisi se izdelujejo pod okriljem strokovno podkovanega in izkušenega kamnoseka. Lahko se gravirajo na različne načine – strojno ali pa se klešejo ročno.

Nagrobni napisi so lahko iz različnih barv in materialov. Poleg novih se kamnoseštvo ukvarja tudi z obnovo starih napisov za nagrobnike.

Kaj je treba sporočiti za naročilo nagrobnega napisa?

Ko se odločate za nov nagrobni napis, morate izbranemu kamnoseku sporočiti nekaj nujnih informacij oziroma podatkov. To so lokacija spomenika, točne podatke, ki jih ne treba napisati na spomenik, prav tako tip črk.

Kar se tiče izbire tipov črk na nagrobnem spomeniku, si lahko primere napisov ogledate tudi na spletni strani izbranega ponudnika. Izbira bo tako preprostejša in hitrejša. Kamnosek vam bo verjetno predlagal, da mu predložite še kakšno fotografijo vašega spomenika. Na takšen način bo grob lahko lažje našel, prav tako ocenil, za kakšen tip črk na nagrobnem napisu gre.

Kje naročite napis za nagrobnik?

Nagrobni napisi se torej izdelujejo pod okriljem strokovno podkovanega in izkušenega kamnoseka. Najboljšega lahko najdete kar s pomočjo spleta.

Ko boste izbrali primernega kamnoseka, lahko nagrobni napis naročite preko spletne pošte, telefona ali pa se pri njem oglasite na sedežu podjetja.

Cena nagrobnega napisa

Koliko vas lahko stanejo nagrobni napisi, je odvisno od kar nekaj dejavnikov. Med drugim tudi od tega, ali se boste odločili za klesanje črk ali za obnovo črk oziroma za zlatenje, barvanje. Prav tako je cena odvisna od barve – boste izbrali zlate ali srebrne črke, morda bele ali črne.

Graviranje novega nagrobnega napisa na spomenik na pokopališču

Na končno ceno vpliva tudi velikost pisave. Ta je lahko standardne velikosti ali pa po meri. Za izračun končne cene boste morali v poseben obrazec oziroma polje vpisati tudi želeni nagrobni napis.

Objave iz kategorije:

admin