Dobro izbrana trgovina za vašega kosmatinca

Imeti hišnega ljubljenčka se seveda na prvi pogled zdi izjemno dobra ideja. Ko nekoliko temeljiteje razmislimo o tem, pa vemo, da nas z nakupom nove živali čaka precej odgovornosti. To še posebej velja, če v svoj dom nameravamo pripeljati kužka.

Še preden pasjega ljubljenčka pripeljemo domov, moramo poskrbeti za kar nekaj osnovnih zadev. Odmeriti mu moramo njegov lastni kotiček, kupiti primerno podlogo za spanje, posodice, hrano in še bi lahko naštevali. Najpomembneje pa je, da si bomo zanj vzeli dovolj časa in da mu bomo vsakodnevno omogočali tudi dovolj kakovostne sprehode. Seveda mora biti izbrana tudi že primerna trgovina za pse, kjer bomo lahko kupili vso omenjeno opremo in pripomočke.

Fizična ali raje spletna trgovina za pse

Dandanes pasjo hrano in drugo opremo za živali lahko kupite že skorajda na vsakem koraku. Izkušeni lastniki živali vas bodo ob tem opozorili, da je pametno izdelke za živali kupovati zgolj v specializiranih prodajalnah oziroma v trgovinah za male živali. Slednje je še toliko pomembneje, če svojemu hišnemu ljubljenčku želite le najboljše.

Fizična trgovina za pse
Izdelke za pse je najbolj pametno kupovati samo v specializiranih trgovinah za pse

Trgovina za pse pa dandanes seveda obstaja v dveh večjih različicah. To je lahko fizična prodajalna za pse, do katere se morate pripeljati, ali pa spletna pasja trgovina, v kateri lahko naročate izdelke za kužka kar od doma. In kaj je boljša izbira? Če se v vaši neposredni bližini doma ali delovnega mesta nahaja fizična trgovina za male živali, je ta zagotovo boljša izbira. Po drugi strani pa vam tudi spletna prodaja pasjih izdelkov lahko ponudi ogromno prednosti.

Največje prednosti spletne trgovine za pse

Spletna trgovina za pse pride za vas v poštev tedaj, kadar torej nimate možnosti nakupovanja v fizični prodajalni. Najprej morate seveda najti primernega ponudnika. To lahko preverite tudi s pomočjo spletnega foruma, kjer številni lastniki oziroma skrbniki živali pišejo o tem, katera trgovina je dovolj primerna izbira in zakaj.

Pes in igračka
Za določene izdelke boste v spletni trgovini za pse plačali precej manj kot v fizični trgovini

Z nakupom pasjih izdelkov preko spleta boste za določeno vrsto opreme lahko odšteli precej manj denarja. A spletno nakupovanje za male živali vam še zdaleč ne prihrani samo denarja. V veliki meri lahko prihranite tudi pri času. In čeprav se na prvi pogled ne zdi, so vam tudi v takšni prodajalni na voljo strokovnjaki – za vsa dodatna vprašanja se z njimi lahko povežete preko spletne pošte ali telefonskega klica.

Kakšna hrana za pse je najboljša?

Pri nakupu izdelkov za vašega novega hišnega kosmatinca se boste med drugim zelo resno pričeli spraševati tudi, kakšna oziroma katera hrana za pse je najprimernejša. Seveda pravega odgovora na to vprašanje ne boste prejeli tako enostavno, kot mislite.

Katera pasja hrana je najboljša? Top 5!

Izbira pasje hrane je v veliki meri odvisna od živali same – od njenih let, pasme, počutja in še bi lahko naštevali. To vam bodo lahko najbolje povedali kar veterinarji, ki pogosto sodelujejo z lastniki trgovin za male živali.

Suha ali raje mokra hrana za pse?

V grobem se hrana za pse lahko deli na suho ali mokro. V povezavi s suho pasjo hrano so nam daleč najbolj poznani briketi. A tudi takšna hrana za kužke je lahko izdelana po različnih metodah. Kar pa se tiče mokre hrane nam verjetno najprej na misel pridejo kakšne pasje konzerve najrazličnejših okusov.

Za vas bo morda suha hrana za pse precej boljša izbira, saj je v primerjavi z mokro dosti bolj praktična. Kužku jo lahko postrežete kjer koli. Seveda pa je mokra pasja hrana pogosto tista, ki bolj prija živalim. Za uporabo pa je seveda bistveno manj praktična, še posebej če se s psom odpravljate na pot.

Najpametneje pa je, da kar kombinirate suho pasjo hrano z mokro. Enkrat čez dan živali ponudite mokro hrano, enkrat pa suho. Pazite pa, da so obroki, če se le da, vedno ob isti uri. Poleg hrane mora pes obvezno ob sebi imeti tudi čisto pitno vodo.

Pasji priboljški

Za piko na i lahko dobro poskrbite z izbiro ustreznih pasjih priboljškov. Toda takšne hrane za pse živali ne dajajte kar tako. V resnici si jo mora žival prislužiti. Ko jo boste na primer učili česa novega, jo po tem, ko bo zadevo usvojila, primerno nagradite s priboljškom.

Pasji priboljški so na voljo v najrazličnejših oblikah. Izberite tisto, za katero menite, da bo vaša žival najbolj navdušena. Če pa ji določena vrsta priboljškov ne bo prijala, pa se tudi o tej vrsti izbire lahko pogovorite z veterinarjem ali izkušenim prodajalcem v trgovini za male živali.

Objave iz kategorije:

admin