Kje kupovati hrano za mačke in druge male živali?

Ste v svoj dom na novo sprejeli katero od malih živali? Če da, potem ste verjetno že prej raziskali tudi to, kje bi lahko ves čas kupovali kakovostno hrano in druge izdelke zanjo. Pri nas se najpogosteje odločimo v dom povabiti psa ali pa mačko.

Hrana za mačke in druge male živali se v specializiranih prodajalnah, kjer jo je najbolje kupovati, ponuja v najrazličnejših vrstah in oblikah. Na splošno jo lahko delimo na suho, mokro in surovo. Že veste, katera je najprimernejša za vašega kosmatinca ali kosmatinko? Če ne, se o tem lahko posvetujete z veterinarjem ali pa s strokovno podkovanim in izkušenim prodajalcem trgovine za male živali.

Kombiniranje mokre in suhe mačje hrane

Najbolj kakovostna hrana za mačke je na voljo v specializiranih trgovinah, kjer boste lahko izbirali med številnimi vrstami, oblikami pa tudi okusi. Za mačke pa tudi druge živali je najbolje, da se ne odločite zgolj za eno vrsto hrane, temveč več vrst primerno kombinirate.

mokra in suha hrana za mačke
Če ste se spraševali, katera je boljša, ko gre za mokro in suho hrano za mačke, sta obe odlični izbiri. Prepričajte se le, da je hrana za mačke, ki jo izberete, 100-odstotno popolna in uravnotežena glede na starost in življenjsko obdobje vaše mačke. Medtem ko imajo nekatere mačke (in lastniki mačk) raje eno kot drugo, je morda najboljša možnost, da mačko hranite z obema.

V poseben prostor namestite vsaj dve posodici. V eni naj bo ves čas suha mačja hrana, torej briketi, v drugo pa lahko enkrat na dan daste mokro hrano. Pomembno je, da mačka mokro hrano in druge priboljške dobiva približno ob istih urah v dnevu. Kmalu vam bo postalo jasno, da mačke še toliko bolj ljubijo rutino.

Nikakor ne smete pozabiti niti na vedno čisto in svežo vodo. Posodo zanjo lahko postavite nekoliko odmaknjeno od posodic za hrano.

Kdaj mački ponuditi priboljške?

Med drugim hrana za mačke vključuje tudi najrazličnejše priboljške.

Če imate doma vsaj enega hišnega ljubljenčka, vam je verjetno povsem jasno, katera trgovina za male živali je vaša prva izbira.

Teh je v trgovini za mali živali nepregledna množica, zato si le vzemite čas in presodite, kaj bi vaši kosmatinki najbolj ustrezalo.

Objave iz kategorije:

admin