Bownova terapija na voljo tudi v termah Laško

Terme Laško niso znane zgolj po mikavno zasnovanih bazenih z zdravilno vodo za odrasle in otroke, temveč tudi po številnih storitvah, ki so vam na voljo v času vašega krajšega ali daljšega počitnikovanja v toplicah.

Med drugim je v toplicah v Laškem na voljo tudi tako imenovana Bownova terapija, ki je namenjena tako dojenčkom kot tudi odraslim osebam. V nadaljevanju spoznajte, kakšna vrsta terapije je to in kdaj se je pametno odločiti zanjo.

Nežna manualna terapevtska tehnika

Bownova terapija je najpogosteje označena kot zelo nežna manualna terapevtska tehnika, pri kateri strokovnjak oziroma terapevt z nežnim raztezanjem fascije oziroma mehkega vezivnega tkiva v telo vnaša dražljaje. Slednji v telesu sprožajo proces samozdravljenja.

Bownova terapija se običajno opisuje kot izjemno nežna ročna terapevtska metoda, pri kateri terapevt s previdnim raztezanjem fascije in mehkega vezivnega tkiva v telesu spodbuja naravne odzive.

Omenjena terapija je koristna zlasti za centralni živčni sistem. Cilj terapije pa je zlasti zmanjšati bolečine in poskrbeti za ravnovesje v telesu. Tehnika je nastala pod okriljem znanega strokovnjaka in še dandanes velja za eno od najbolj iskanih tehnik v komplementarni medicini.

Izvajanje Bownove terapije

Terme Laško vam ponujajo Bownovo terapijo za dojenčke, otroke in odrasle. Izvajajo jo strokovnjaki, ki vam lahko v času terapije podajo številne nasvete in usmeritve za obvladovanje težav tudi v domačem okolju.

Pri omenjeni terapiji terapevt uporablja zelo natančne in nežne premikajoče se gibe. Gibi se najbolj osredotočajo na mišice, prav tako na vezi in kite. Bownova terapija je torej povsem nežna, varna in zelo sproščujoča. Posledično je izjemno priljubljena tudi pri dojenčkih in pri mlajših otrocih.

Terapija nima nikakršnih stranskih učinkov, zato jo lahko povsem varno uporabljate pri ljudeh vseh starosti in v vseh stanjih. Primerna je torej tudi za nosečnice, starejše ljudi, bolne in zdrave.

Razlogi za izvajanje Bownove terapije pri odraslih

Bownova terapija je pri odraslih predvsem dobrodošla tedaj, kadar želijo dobro poskrbeti za najrazličnejša bolečinska stanja, na primer za bolečine v hrbtu, vratu. Prav tako dobro deluje na odpravljanje glavobolov, migren, šumenja v ušesih in podobno.

Za terapijo se lahko odločite tudi v primeru, če se soočate z nenehno utrujenostjo, ste pod stresom, imate motnje spanja, vas spremljajo nevrološka obolenja. Ne nazadnje je Bownova terapija primerna za odpravljanje poškodb in različnih ortopedskih stanj.

Objave iz kategorije:

admin