Ročni viličar – lahko bi ga imeli tudi doma

Nekatera prevozna sredstva in drugi pripomočki vam lahko zelo pomagajo pri vaših vsakodnevnih opravilih. Tudi zaradi njih je delo hitreje, učinkoviteje pa tudi kakovostneje opravljeno. Lahko rečemo, da med te naprave prištevamo tudi viličarje. 

Viličarji se delijo na številne vrste, na primer na električne in ročne. Ročni viličar pa je verjetno naprava, s katero ste se najverjetneje že rokovali, saj za upravljanje takšnih naprav ne potrebujete prav nobenega posebnega znanja. Kljub temu morate biti med njihovo uporabo dovolj previdni.

Velika razbremenitev s pomočjo viličarja 

Ročni viličar vam lahko zelo pride prav tudi doma, sploh če se ukvarjate s katero od dejavnosti, kjer morate dvigovati in prenašati večjo teže oziroma tovor. V resnici na dolgi rok brez teh naprav res ne bo šlo, tudi zato, ker si lahko pri prenašanju večjega tovora v veliki meri ogrozite svoje zdravje. 

Ročni viličar vam lahko zelo pride prav tudi doma
Teleskopski ročni paletni viličarji SDJ 10

Ročni viličar si zato lahko najamete oziroma izposodite za določen čas ali kupite novega ali rabljenega. Pri tem pa vsekakor pazite na to, da boste v roke dobili kakovostno napravo, ki jo boste zlahka lahko regulirali oziroma z njo upravljali. 

Pomembna je kakovost koles 

Ročni viličar je vsekakor sestavljen iz številnih delov in prav vsak med njimi pripomore k temu, da naprava deluje tako, kot je treba. Še posebej pa je pomembno, da so kakovostne gume oziroma kolesa viličarja, kar se bo predvsem dobro videlo, ko boste na napravo naložili večjo težo. Preden to storite, vedno preglejte kakovost gum, če ne želite imeti dodatnega dela. 

Kvaliteten ročni viličar
Ročni paletni viličarji EuroLifter PRO EU

Pred nakupom novega, predvsem pa rabljenega viličarja preglejte še vse druge dele. Pri tem naj vam pomaga oseba, ki se na to dobro spozna. V specializiranih trgovinah s takimi napravami so to kar trgovci, ki vam bodo svetovali, na primer, tudi to, zakaj je za vas primernejša uporaba ročnega viličarja kot pa električnega in obratno. 

Viličarji imajo ključno vlogo v skladiščih 

Ročni viličar in druge vrste viličarjev se večinoma uporabljajo v skladiščih in tudi na številnih drugih lokacijah, kjer imajo ljudje veliko opraviti s prenašanjem večjega tovora na krajše ali daljše razdalje.

Nekateri sodobno zasnovani viličarji, predvsem električna vrsta viličarjev, pa bo od vas zahtevala nekaj dodatnega znanja, preden boste pričeli upravljati z njimi. Najverjetneje boste morali opraviti kakšen tečaj in nato celo izpit. 

Viličarji v spletnih prodajalnah 

Ponudbo z viličarji, ki vam jo ponuja sodobni trg, si lahko ogledate tudi v več spletnih prodajalnah, na primer v spletni trgovini swedmach.si.

Objave iz kategorije:

admin