Ključne karakteristike delovnih oblek

Delovne obleke so lahko najrazličnejših kategorij, na primer obleke za gostince, električarje, gradbenike, gasilce. Skupni imenovalec oblačil za delo pa bi morala biti vsekakor kakovost, kar pa je v veliki meri odvisno od proizvajalca ali blagovne znamke.

Vrhunsko delovno oblačilo uporabniku zagotavlja predvsem varno opravljanje dela v vseh delovnih razmerjih, tudi v najbolj ekstremnih. Sicer pa med tovrstna oblačila na primer sodijo delovne obleke, delovne hlače, predpasniki, brezrokavniki, kape, spodnje perilo, dihalne maske. Pomemben del oprave pa je vsekakor tudi delovna obutev. Ne smemo pa pozabiti niti na odsevna oblačila, ki so neredko življenjskega pomena. Omogočajo namreč dobro vidnost delavca v vseh vremenskih pogojih.

S kakovostnim oblačilom zmanjšujemo nevarnosti pri delu

S kakovostno izbrano delovno obleko in drugimi oblačili lahko na izjemno učinkovit način zmanjšujemo najrazličnejše nevarnosti. Še posebej so takšna oblačila dobrodošla ob ekstremnih vremenskih pogojih, nizkih temperaturah, prisotnosti vnetljivih ali eksplozivnih snovi, poškodbah z električnim tokom, pri delu z ostrimi predmeti.

Pri izbiri delovne obleke naj bo zato v ospredju varnost ter udobje v vseh razmerah.

Video: Zimska delovna oblačila

Izbira elegantnih oblačil za delo

Nekateri poklici pri svojem delu zahtevajo nekoliko bolj elegantne delovne obleke. To velja na primer za gostince. Odlična izbira zanje so elegantne delovne srajce ali pa kakovostne majice oziroma polo majice. Slednje delujejo elegantne zlasti zaradi ovratnika

Delovna obleka: kukarska jakna
Delovna obleka: kukarska jakna s kratkimi rokavi

Dobro opremljen gostinec ima pri sebi tudi elegantne delovne hlače, kakovostni predpasnik, delovno kapo, lahko tudi jakno. Njegovo delo namreč lahko poteka tudi na prostem.

Delovna obleka in delovni čevlji z roko v roki

Izbira kakovostne delovne obleke je torej nujna za varno in udobno delo. Poleg obleke pa imajo zelo pomembno vlogo še čevlji. Ti morajo biti v prvi vrsti gibljivi ter udobni. Dobro je tudi, če so podplati odporni na vročino, olje, gorivo. Prav tako vam mora delovna obutev učinkovito zaščititi prste, peta pa mora biti dobro oblazinjena.

Delovna obleka pa vam ne nazadnje lahko izjemno dobro koristi tudi pri opravljanju domačih opravil. V spletni prodajalni vam je na voljo zelo pester izbor oblačil in čevljev za delo. Izdelki so vrhunski, cene pa povsem dostopne. Tudi vrhunska delovna oprema je lahko ne samo udobna, varna in elegantna, temveč tudi ugodna.

Objave iz kategorije:

admin