Učinkovito odstranjevanje znamenj

Znamenja na telesu so pogost pojavi. Zanimiv je podatek, da ima večina ljudi na telesu med 30 in 50 znamenj. Število znamenj je predvsem odvisno od genetskih dejavnikov pa tudi od prekomernega izpostavljanja soncu v otroški dobi. Ob rojstvu so lahko prisotna pigmentna znamenja. Zanja je značilno, da so temna. Praviloma merijo več kot 1 centimeter. Večajo pa se sorazmerno z rastjo otroka.

Sicer pa večina znamenj nastane v času med otroštvom ter zgodnjo odraslo dobo. Ločimo med tremi glavnimi tipi znamenj. To so sveto do temne rjave lise, rjave izbokline ali pa bele izbokline. Odstranjevanje znamenj je včasih nujno potrebno, včasih pa se za takšen postopek odločimo tudi zaradi estetike.

Glavni razlogi za odstranjevanje znamenj

Odstranjevanje znamenj v večini primerov ni potrebno, saj so večina znamenj ni nevarnih. Posledično jih je najbolje pustiti kar pri miru. Kljub temu pa je treba določena znamenja nujno odstraniti.

Obstajajo trije glavni razlogi, zakaj je potrebno odstranjevanje znamenj na telesu. To so: sum na melanom, znamenje postane moteče in kozmetični razlogi.

 Znamenje je treba odstraniti tedaj, kadar se je spremenilo po velikosti, obliki ter barvi. To je namreč sum na melanom. Prav tako na melanom lahko sumimo tedaj, kadar znamenje krvavi, je srbeče ali boleče ali ko znamenje izgleda povsem drugačno od drugih ali če se nam je pojavilo novo znamenje, ki je nastalo po 40. letu starosti.

Odstranjevanje znamenj je potrebno tudi tedaj, kadar se znamenja zatikajo ob oblačila, poškodujejo na primer pri britju ter podobno.

Koristni nasveti za kožna znamenja

Odstranjevanje znamenj je torej v določenih primerih nujno potrebno. Sicer pa je dobro tudi na sploh, da znamenja na telesu primerno zaščitite. Zlasti je pomembno, da omejite čas izpostavljanja soncu. Poleti je to med 10. in 16. uro. Tedaj nujno poiščite senco. Odlična zaščita so oblačila iz neprosojnih tkanin ter z gosto tkanim pokrivalom.

Objave iz kategorije:

admin