Ključne funkcije očal za računalnik

Očala za računalnik s posebnimi lečami

Računalniška očala s posebnimi lečami za učinkovito zaščito pred negativnimi vplivi ultravijoličnega sevanja ter nevtralizacijo bleščanja so najboljša izbira za vse, ki večino svojega časa za računalnikom namenijo grafiki, oblikovanju, igranju igric. Takšna očala pomagajo osredotočiti oči ter vidno izboljšati splošno dojemanje barv.

Sicer pa je za računalniška očala na sploh značilno, da imajo drugačno barvno prevleko leč. Lahko so prozorna, rumena ali pa imajo modri barvni odtenek. Barvni odtenek je zlasti odvisen od uporabljenega antiodsevnega premaza.

Za najučinkovitejši rezultat pri nošenju očal za računalnikom

Sodobno zasnovana računalniška očala so lahko za uporabo zelo učinkovita. Kljub temu je za najboljši rezultat potrebno pri delu z računalnikom upoštevati še nekaj preprostih, a koristnih nasvetov oftalmologov.

Delo okulista

Okulist omogoča temeljit pregled, s katerim se odloča dioptrija za očala ali kontaktne leče. Strokovnjak obenem preveri, ali imate morda katero od očesnih bolezni. To je pomembno, saj nekatere bolezni lahko vodijo do izgube.

Okulist
Okulist omogoča temeljit pregled, s katerim se odloča dioptrija za očala ali kontaktne leče.

Optik torej preverja dioptrijska stanja, ambliopijo, strabizem oziroma škilavost, morebitne težave s sodelovanjem obeh očes, težave z ostrenjem in druge morebitne bolezni.

Ugotavljanje zgodnjih znakov stanj bolezni oči

Okulisti torej ugotavljajo tudi zgodnje znake za znake nekaterih stanj ter bolezni. To naredijo s temeljitim pregledovanjem krvnih žilic v očesih, mrežice in še drugih delov očesa. Tovrstni strokovnjak za oči vam bo pojasnil, ali se vam razvijajo posledice visokega krvnega pritiska, sladkorne bolezni, holesterola in še česa.

Delo optika

Osnovna naloga očesnega optika je svetovanje stranki pri izboru, uporabi ter negi očesnih pripomočkov. Optik izdeluje pripomočke za oči, jih popravlja, servisira in prodaja. Njegovo delo je torej osredotočeno predvsem na zdravju oči.

Objave iz kategorije:

admin