Zunanja vgradna svetila in njihova vloga

Zunanja vgradna svetila so lahko izvrstna rešitev oziroma izbira za osvetljevanje balkonov, nadstreškov, pokritih zunanjih kuhinj, teras, jedilnic. Takšna razsvetljava nam omogoča, da lahko v toplejših poletih večerih še dolgo v noč uživamo na prostem oziroma gostimo naše prijatelje na rojstnodnevni ali kakšni drugi zabavi.

Vgradna svetila se nameščajo na strop. Poskrbeti pa je treba, da je montaža izvedena na dovolj prefinjen pa tudi na diskreten način.

Vgradne luči primerne tudi za javne površine

Seveda se vgradna svetila odlično ne obnesejo samo na zasebnih površinah. Primerna so tudi za javne in komercialne površine, kot so denimo wellness kompleksi ali pa zunanji bazenski kompleksi. Prav tako so prvovrstna izbira za razsvetljevanje nadstreškov pred vhodi nakupovalnih centrov ali pa hotelov.

Zunanja vgradna svetila so odlična izbira za osvetlitev katerega koli prostora. Njihova velika prilagodljivost zagotavlja najboljšo osvetlitev v vsakem trenutku.

Pred nakupom takšnih luči se je treba v prvi vrsti vprašati, kam točno jih želimo namestiti oziroma vgraditi. Upoštevati je namreč treba tehnične specifikacije osvetlitve, kot so na primer omrežni električni priključki, nizkonapetostni priključki. Pri tem nam je lahko v veliko pomoč strokovnjak, denimo izkušeni električar.

Priljubljena LED vgradna razsvetljava

Med bolj priljubljeno izbiro sodi LED vgradnja razsvetljava, ker je izjemno učinkovita, varčna in okolju nadvse prijazna. Za LED svetilke je značilno, da porabijo do kar 90 % manj električne energije. Njihova življenjska doba pa je lahko tudi do 50-krat daljša v primerjavi z navadno žarnico.

Prav tako imajo LED vgradna svetila dobro zaščito pred najrazličnejšimi vremenskimi vplivi. V tem primeru nas torej ni potrebno skrbeti, če bi se vreme nenadoma poslabšalo.

Za dodaten vir svetlobe in večjo varnost

Lahko rečemo, da je izbira zunanjih in notranjih vgradnih svetil res velika. V zelo bogati paleti najrazličnejših velikosti in stilov lahko najdemo takšne, ki se najbolje podajo našemu že obstoječemu zunanjemu pa tudi notranjemu dekorju. Poleg estetskega vidika nam vgradna svetila lahko dobro služijo tudi kot dodatni vir svetlobe, obenem omogočajo tudi večjo varnost.

Video vodič: Kako namestiti ultra tanka zunanja vgradna svetila

Navadno so vgradne luči pravokotne ali pa okrogle oblike. Izdelane so iz izjemno trpežnih materialov, kot so jeklo, steklo, aluminij. Primerne so tako za zunanje kot notranje površine. Če želimo, takšna svetila lahko svetijo samo tedaj, kadar jih potrebujemo oziroma se nahajamo v njihovi neposredni bližini. V tem primeru se moramo torej odločiti še za senzor gibanja.

Objave iz kategorije:

admin