Kartuše je dobro imeti na zalogi

Kartuše, tonerje, pisarniški papir in drug potrošniški material je dobro imeti vedno na zalogi. Vsi tisti, ki že dolgo časa delate v pisarniških sobah, se boste s tem še kako strinjali. Pogosto se namreč pripeti, da nam kartuše v tiskalniku zmanjka ravno tedaj, ko je to najmanj potrebno oziroma ko smo primorani nekaj natisniti na hitro.

Seveda potrošniški material za pisarne ni več ravno poceni. A če dobro preiščete trg, lahko hitro naletite na kakšne poceni kartuše, čeprav so dovolj kakovostne glede na vaše potrebe pri tiskanju. Najbolj pa se seveda splača kupiti več materiala. Tako ga boste imeli vedno dovolj na zalogi, obenem boste plačali kakšen evro ali dva manj.

Kako izbrati dovolj primerno kartušo?

Če ste v tiskanju začetniki in s kartušami pred tem niste imeli kaj dosti opravka, najverjetneje niti niste vedeli, da je na trgu možno izbirati med več vrstami kartuš. Med drugim so na voljo originalne kartuše, ki seveda sodijo med najbolj kakovostne, a so njihove cene nekoliko višje.

kakovostne poceni kartuše za vaš tiskalnik
Originalne kartuše so nekoliko dražje, prav tako pa lahko kupite poceni kartuše, ki so dovolj kakovostne za vaše potrebe pri tiskanju.

Po drugi strani so za marsikoga povsem primerne tudi obnovljive kartuše, ki so cenovno precej bolj dostopne in torej ravno tako lahko dovolj kakovostne.

Kdaj je potrebno zamenjati kartušo in na kakšen način?

V prvi vrsti je dobro, da vam je jasno, kdaj je treba poskrbeti za menjavo kartuše. To pomeni, da morate biti pri tiskanju pozorni na znake, ki narekujejo menjavo.

Tiskalniki Canon Pixma MG 3650 – Menjava kartuš

Prav tako morate vedeti, na kakšen način jo boste zamenjali. Tega nikoli ne počenjajte kar na pamet, temveč raje vedno preverite navodila, ki jih lahko najdete tudi na spletu.

Objave iz kategorije:

admin