Olajšajmo si delo v pisarni s prenosnikom

V zadnjih letih je računalniška tehnologija močno spremenila način dela za mnoge podjetnike in zaposlene. Tako je prenosni računalnik postal nujna oprema v naši pisarni, če želimo dokončati veliko zadanih dnevnih nalog. Res pa je, da današnji prenosniki posedujejo močno strojno opremo, ki je včasih bila možna samo v namiznih računalnikih. Poleg tega pa imajo vgrajenih veliko modernih tehnologij, kot je zaslon na dotik, bluetooth povezljivost in še mnogo več. Mobilnost pa je zelo pomembna za delo v pisarni, saj smo tako bolj prilagodljivi na nenadne izzive in spremenljiv urnik.

Prenosni računalnik
Prenosni računalnik je postal nujna oprema v naši pisarni

Več prostora na delovni mizi

V pisarni hitro nastane nered na delovni mizi. To pa zato, ker se na njej nahaja ogromno različnih dokumentov, fasciklov, računov, ipd. Če pa je na njej še velik računalnik, pa imamo še toliko manj prostora na voljo. Prenosni računalnik pa lahko postavimo na mizo, ko to želimo. Zavzame zelo malo prostora, kar je dobrodošlo, če imamo na mizi veliko različnih stvari. Poleg tega pa ga lahko kadarkoli odstranimo z mize, če potrebujemo več prostora. Poleg tega pa ima vgrajene vse tehnologije, ki bodo sigurno prišle prav, kot so:

  • USB vhodi za prenašanje datotek
  • DVD pogon za izdelavo CD, DVD ali BLURAY medijev
  • Tipkovnico in sledilno ploščico
  • Wi-Fi povezljivost
  • Vgrajene zvočnike, kamero in mikrofon

Ne spreglejte: Reševanje podatkov iz USB ključa je vedno mogoče

Olajša delo drugim sodelavcem

V modernih pisarnah je možno najti več prenosnikov, ki jih uporabljajo sodelavci za opravljanje različnih nalog. Tako je možno uporabiti prenosni računalnik za diagnozo težav v pisarni s tiskalniki, NAS sistemi ipd. Tako, če našemu sodelavcu noče delovati skupen tiskalnik, lahko preko našega prenosnika poizkušamo natisniti dokument, ki sodelavcu dela težav. Enako velja za dostopanje do podatkov na strežniku, NAS sistemu, delovanju programov, dostopanju do Wi-Fi omrežja ipd. 

Prenosnik je odličen pripomoček pri konferencah in predstavitvah

Moderni prenosni računalniki imajo vgrajenih veliko različnih tehnologij, ki nam pomagajo pri konferencah in predstavitvah. Tako ga lahko uporabimo za zapiske, snemanje govora, prikazovanje digitalnih vsebin udeležencem na konferenci ipd. Obenem pa je to odličen pripomoček za vodenje predstavitev. Na prenosnik lahko naložimo predstavitev, ki jo nato prikažemo sodelavcem. Z vgrajenimi tehnologijami, kot je Chromecast in Miracast, lahko samo sliko s prenosnika prikažemo na televiziji, brez da bi morali uporabiti HDMI, DisplayPort ali VGA povezovalni kabel.

Odlična naprava za nove uslužbence

Prenosni računalniki so idealni za nove uslužbence, ki se veliko sprehajajo od mize do mize. Tako jim omogočimo, da imajo na voljo vsa orodja, ne da bi motili druge zaposlene. Priporočeno je, da za prenosnike, ki jih uporabljajo začasni uslužbenci, naredimo različne uporabniške račune. Tako bomo zagotovili večjo varnost, kot tudi lažje sledenje nalogam začasnih ter novih uslužbencev.

Odlične prenosnike je možno najti na www.anni.si, kjer je na voljo tudi veliko komponent, periferije ter druge računalniške opreme.

Preberite si še naslednji prispevek: Kloniranje diska in reševanje podatkov

Originalne kartuše so kartuše oz. tonerji proizvedeni iz strani vašega proizvajalca tiskalnika (HP, Canon, Samsung, Xerox, Epson,…). Preberi več …

Objave iz kategorije:

admin