Porcelanaste zobne luske za lepši nasmeh

Lep nasmeh vas pomladi in polepša. Veliko ljudi ima težave s smejanjem z odprtimi usti, saj menijo, da imajo neprivlačne in estetsko neprimerne zobe. Porcelanaste zobne luske so rešitev za vse, ki jih obremenjujejo njihovi razmaknjeni zobje, prenatrpana dlesen ali potemnjeni zobje. Po namestitvi zobnih lusk, imate popoln nasmeh. Zobje so popolnoma enakomerni, lepe bele barve in sijoči.

Porcelanaste zobne luske
Porcelanaste zobne luske so rešitev za vse, ki jih obremenjujejo njihovi razmaknjeni zobje

Prevleke za zobje

Prevleke oziroma zobne luske imajo popolnoma enak videz, kot ga imajo vaši zobje. Luske lahko namestite na vse zobe ali samo na posamezne. Število zobnih prevlek je odvisno od škode, ki jo imate. Prednost prevlek je v tem, da so navidezno povsem eneke kot vaša sklenina ter enako trdne. Tako je korektura naasmeha za daljše časovno obdobje. Posebnost prevlek je tudi v tem, da vas med hranjenjem ne skrbi za vsak posamezen grižljaj. Mirno lahko ugriznete v trdno jabolko ali grisin, brez skrbi, da se bo zob okrušil ali da bo luska odpadla.

Lep nasmeh za vsakogar

Kako zobne luske namestijo?

Za namestitev zobnih lusk morate obiskati zobozdravnika vsaj dvakrat ali trikrat. Med prvim obiskom se z zobnim tehnikom dogovorite o vrsti lusk. Izbirate lahko med:

  • Enoplastnimi,
  • Večplastnimi,
  • Prepless ali lumeneers.

Med vsakim posameznim obiskom se sproti korigirajo velikost, barva, oblika in postavitev zob. Na zob so zobne luske nameščene brez predpriprave, kar pomeni, da ni nobenih zelo invazivnih posegov v vaše zobe ali dlesni. Med postopkom priprave zobni tehnik malce preparira struktruro zoba, da slednji dobi pravo obliko. Po obdelavi površine sledi odvzem odtisa zob.

Nameščanje lusk na obstoječe zobe

Pomembno dejstvo glede zobnih lusk je, da se nameščajo na obstoječe zobe. Za lep nasmeh tako ne potrebujete dragih in bolečih invazivnih postopkov. Do lepih in belih zob pridete z lepljenjem zobnih prevlek na zobe, brez puljenja stalnih zob in nameščanja vsadkov. Luske so tanke porcelanaste prevleke, ki so debele približno toliko kot so kontaktne leče. 

Lepljenje zobnih lusk 

Med drugim obiskom zobozdravnik prične z lepljenjem lusk na površine zob. Najprej z vodo ali glicerinom pozicionira luske na zob. Nadalje preveri če so prevleke ustrezne in če se pravilno prilegajo. Med fazo lepljenja, se lahko še vedno s pomočjo uporabe barve cementa regulira še barva zob. Ko se pacient strinja z barvo in obliko luske, zobozdravnik sklenino očisti s posebno tekočino, nato pa nanese poseben cement med zob in lusko. S pomočjo ultravijolične svetlobe nato še utrdi prevleko. 

Preberite si še naslednji članek: Izboljšanje možnosti za zanositev

Objave iz kategorije:

admin