Zaprtje – pogost razlog je nezdrava prehrana

Med številne sodobne težave, povezane z zdravjem in počutjem, sodi tudi zaprtje, ki lahko doleti kogar koli med vami. Za to obliko težave obstajajo različni vzroki, med najpogostejše pa zagotovo sodi nezdrava hrana in na sploh nezdrav življenjski slog. 

Zaprtje je še toliko neprijetnejša težava, če vas doleti na delovnem mestu, na poti, skratka kjer koli drugje, razen doma, kjer si lahko lažje in preprosteje opomorete. Na srečo si pri tej težavi lahko pomagate kar sami, in to na popolnoma naraven način. Če pa vas zaprtje teži že zelo dolgo časa in če ste preizkusili že številne naravne metode za odpravljanje, in ni bilo vidnejših rezultatov, morate pomoč vsekakor poiskati tudi pri svojem osebnem zdravniku.

Premagajte zaprtost s prehrano

Veliko ljudi vam bo za zaprtje svetovalo popolnoma preprosto rešitev, kot je, na primer, kompot iz suhih sliv. Če ga ne boste imeli časa pripraviti, lahko uživate suhe slive iz vrečke, ki vam bodo prav tako pomagale na odličen način. 

Slaba prebava in zaprtje
Kako si pomagati ob zaprtju?

Sicer pa vam lahko podobno kot slive pomagajo še druga živila, na primer suhe marelice. Nekateri starejši ljudje bi vam verjetno ob takšni težavi ponudili tudi sok iz peteršilja. 

Spremenite svoj življenjski slog

Torej kaj povzroča zaprtost? Tukaj je nekaj najbolj pomembnih odgovorov:

  • nezdrav življenjski slog-
  • nezdrava prehrana
  • premalo popite tekočine (voda in čaj – 1 liter na dan / vsakih 25 kg telesne teže)
  • premalo gibanja
  • premalo spanja

Če se zavedate, da vaše prehranjevalne navade nimajo pravega reda in uravnoteženih hranil, potem boste morali najprej narediti načrt zdravega prehranjevanja, na katerega pa še vedno lahko vključite tudi živila, ki so vam okusna oziroma ki jih imate radi. 

Naredite seznam živil, ki povzročajo zaprtje

Če boste želeli v največji meri poskrbeti za to, da bo zaprtje samo še spomin na pretekle dogodke, boste morali s seznama jedi obvezno črtati nekatera živila. Najbolje je, da si jih napišete na seznam prepovedanih živil ter jih obesite na hladilnik ali nekam na vidnejše mesto.

Kako odpraviti zaprtje? 5 fantastičnih rešitev!

Predvsem pa se vas bo zaprtje ognilo, če se boste vsaj trikrat na teden intenzivneje vsaj eno uro ukvarjali s katero od športnih dejavnosti in da si boste privoščili dovolj kakovostnega spanca. Več o tem si lahko preberete na spletni strani popolnapostava.com.

Objave iz kategorije:

admin