Kateri ovitek za telefon nudi najboljšo zaščito?

Današnji telefoni so bolj občutljivi na padce in poškodbe, kot telefoni iz preteklosti. Za zaščito potrebujejo kvaliteten in robusten ovitek za telefon, ki bo vseeno očem privlačen. Vrsta ovitka je odvisna od vašega načina življenja in rokovanja s telefonom. Za najstnike in otroke izberite robustne silikonske ovitke,ki jih kombinirajte z močnim zaščitnim steklom.

Zaščita telefona pred udarci in prahom

Primarna naloga vseh ovitkov za telefon je, da ga zaščitijo pred udarci in poškodbami.  Najpogostejša okvara pri padcu je počeno steklo pametnega telefona. Steklo je še posebej občutljivo na robovih in tam najhitreje poči.

Ovitek za telefon

Za osnovno zaščito poskrbi že ovitek za telefon iz silikona ali gume, ki zaščiti vse robove, kjer se stikata steklo in ohišje. Plastični zaščitni ovitki pa ne absorbirajo pritiska in ne zaščitijo naprave pred poškodbo.

Zaščita za najstniške telefone

Telekomunikacijske naprave najstnikov potrebujejo posebno zaščito. Ovitek naj bo čim bolj močan, robusten in neprodušen. Priporočljivo je, da je tudi vsaj delno vodoodporen ali vodoodbojen.

Najstniki namreč telefone jemljejo s sabo povsod in jih uporabljajo večino prostega časa. Pri tem niso pozorni na vodo  in umazanijo. Njihovi telefoni pogosteje padajo na tla ali na ostre robove miz. Posledično potrebujejo ne samo debel ovitek, temveč tudi močno zaščitno steklo zaslona.

Pri nakupu ovitka upoštevajte svoje potrebe

Pri nakupu upoštevajte svoj življenjski slog in svoje potrebe. Če boste telefon nosili v torbici ali žepu, potem imate lahko tanek silikonski ovitek za telefon. V primeru, da napravo nosite v rokah, jo pogosto prelagate iz enega prostora v drugega in ga uporabljate v različnih položajih, pa vzemite bolj debel in robusten ovitek. Razmislite tudi o vodoodpornem materialu zaščite. Še posebej, če ste športnik in nosite napravo s sabo. Na spletu najdete različne oblike, barve in potiske zaščite. Lahko celo kupite več različnih modelov in jih kombinirate z barvo svoje obleke. 

Ali potrebujete zaščitno steklo?

Zaščitno steklo je odličen dodatek ovitka za telefon. Nanese se neposredno na zaslon naprave in ga zaščiti. Slabost tega je, da minimalno zmanjša občutljivost zaslona in poslabša odzivnost. Po drugi strani pa zaščiti steklo pred prahom, umazanijo, praskami in poškodbami. Izberite tanko zaščitno steklo, ki bo omogočalo nemoteno uporabo, a vseeno nudilo veliko zaščite. Otrokom, najstnikom in starejšim ljudem pa namestite srednjo debelino zaščitnega stekla. Redno tudi spremljajte poškodbe in steklo zamenjajte, če poči.

Objave iz kategorije:

admin