Registracija domene doma ali na tujem?

Še pred nekaj leti je marsikdo, ki je imel v lasti več spletnih strani, domene rajši registriral pri različnih ponudnikih v tujini, saj so nekateri ponujali že prav neverjetno smešne cene. A danes bi vam marsikdo od teh lastnikov spletnih strani znal povedati, da to ni bila nujno najboljša odločitev. Pri marsikom se je zapletlo pri podaljšanju domene ali pri njenem prenosu na drugega ponudnika, prav tako pa so se pojavile različne druge težave, saj so bili ti smešno ugodni tuji ponudniki zelo neodzivni ali pa so v nekem trenutku celo prenehali obstajati. Zaradi tega se vse več lastnikov spletnih strani odloča za domače, slovenske ponudnike, saj so ti veliko bolj zanesljivi.

Zakaj se odločiti za slovenskega ponudnika spletnih storitev?

Kot že rečeno, morate pri registraciji domene najprej misliti na zanesljivost. To je namreč najbolj pomembno, saj običajno želite, da bi izbrane domene ostale v vaši lasti nekaj let ali še dalj časa, prav tako pa želite, da so vaša spletne strani vedno dostopne. V primeru kakršnih koli težav zagotovo želite, da te ponudnik spletnih storitev čim prej reši, saj je od tega morda odvisen tudi vaš posel.

Zaradi vsega naštetega je za registracijo domene bolje izbrati slovenska ponudnika spletnih storitev, saj vam ti omogočajo vse to. Pri tem je treba povedati, da tudi na slovenskem trgu deluje več ponudnikov za registracijo domene in da ni vseeno, za katerega se odločite. Tisti najmanjši imajo žal večkrat težave z zanesljivostjo, predvsem pa vam niso na voljo 24 ur na dan za pomoč, saj velikokrat delujejo kot one man band. Za njih registracija domene predstavlja le dodaten posel, zato se temu ne posvečajo toliko, kot bi bilo treba. Večji ponudniki pa so druga zgodba in njih se vsekakor splača zaupati, saj so zanesljivi in odzivni.

Kakšne pa so cene za registracijo domene?

Pri vsem tem pa je treba vedeti, da imajo tudi večji slovenski ponudniki za registracijo domene zelo nizke cene. Nenehno ponujajo tudi različne akcije, s katerimi lahko ceno izbrane domene še znižate. In ne samo to: če boste pobrskali po njihovi spletni strani, boste ugotovili, da vam poleg ugodne registracije domene ponujajo tudi zelo ugodno spletno gostovanje ali najem VPS gostovanja. Glede na to, da gre za zanesljive ponudnike, se poleg registracije domene tudi gostovanje in ostale spletne storitve splača zakupiti pri njih!

Oblikovanje spletnih strani je prvi korak k uspešnemu poslovanju na spletu, zato morajo biti zares vrhunske. Preberi več …

Čiščenje diska. Če boste kdaj koli želeli sprostiti večjo količino prostora na svojem disku, je torej najbolje poiskati osebo, ki se s takšnim delom ukvarja profesionalno. Preberi več …

Objave iz kategorije:

admin