Oblika naše spletne strani igra pomembno vlogo

Naša spletna stran je neverjetno uporabno orodje za poslovanje. Omogoča nam, da prikazujemo ponudbo svojih storitev in artiklov celotnemu svetu. Lahko bi rekli, da je nekakšne vrsta digitalna poslovna vizitka. To je tudi razlog, da mora izgledati dobro, saj bo pričala o naši profesionalnosti in skrbnosti. Oblikovanje spletnih strani je tako izredno pomembno, ker bo ključnega pomena pri pridobivanju novih strank. Lahko, da smo komaj pričeli poslovati in potrebujemo svojo spletno stran, ali pa moram prenoviti že obstoječo – v vsakem primeru je to nekaj, čemur se moramo posvetiti.

Izboljšanje uporabniškega vmesnika naše spletne strani

Ena izmed najbolj pomembnih lastnost vsake spletne strani je lahkotnost uporabe. Uporabniški vmesnik mora ostati pregleden in preprost za uporabo. Če se bomo poslužili oblikovanja spletnih strani, nam bodo strokovnjaki izboljšali vmesnik, menije, oblike elementov in druge stvari, da bodo bolj prijazne uporabniku. Tako bodo nove in obstoječe stranke lahko uživale prednosti, kot so:

  • Bolj pregleden meni
  • Večja estetika spletne strani
  • Boljša uporabniška izkušnja

Optimizirana struktura za navigacijo

Dobra navigacija za obiskovalce naše spletne strani je izredno pomembna. Tako zagotovimo, da je vse možno najti, ter da se stranke ne izgubijo v iskanju želenega produkta, članka ipd. Oblikovanje spletnih strani nam tako zagotovi, da je navigacija, kar se da preprosta. Veliko ljudi se odloči za nakup, ravno zato, ker lahko hitro najdejo to, kar iščejo. Če optimiziramo menije, postavitve artiklov in druge stvari, zagotovimo da:

  • Je struktura spletne strani bolj pregledna
  • Stranke lahko uporabljajo iskalni meni
  • Se obiskovalci zavedajo poteka navigacije po naši strani

Preberite si še naslednji članek: Kako deluje DNS strežnik?

Naloga DNS strežnikov je povezovanje domenskih imen s pripadajočimi IP naslovi. Ko v spletni brskalnik vpišemo domeno, naš računalnik »kontaktira« naš trenutni DNS strežnik in ga povpraša, kateri IP naslov je povezan z vpisano domeno. 

Dosleden izgled strani

Naša spletna stran mora imeti dosleden izgled. To pomeni, da mora celotna spletna stran delovati skupaj kot celota. Tako so ozadja, barve, stil črk in drugi elementu skupaj povezani. Pomembno je, da skupaj delujejo, da obiskovalcem naše strani omogočajo pozitivno izkušnjo.

Vsaka stran ima lahko tudi različne vrste izgleda. Tako stran, kjer so produkti izpostavljeni, izgleda drugače, kot pa stran s članki. To je predvsem uporabno, zato ker s tem naredimo lažji prehod med različnimi vsebinami. Poleg tega pa si tako tudi lažje uporabniki zapomnijo pomembne dele naše spletne strani.

Odlično oblikovanje naše že obstoječe ali nove spletne strani lahko najdemo na www.edsolution.si, kjer nam bodo pomagali vrhunski strokovnjaki, da dosežemo izgled, ki bo izstopal od konkurence.

Nadzorna plošča cPanel je neverjetno enostavna za uporabo in obenem izredno funkcionalna. Preberi več …

Objave iz kategorije:

admin