Kje lahko opravite nakup domene

Nakup domene v resnici lahko opravite pri katerem koli domačem ali pa tujem ponudniku tovrstnih storitev na spletu. Na našem trgu lahko najdete kar nekaj ponudnikov. Ob tem pa se dobro najprej pozanimati tudi o zasedenosti ter o cenah različnih domen.

Če ste ravnokar odprli svoje podjetje, vam bo znanje o domenah še kako zelo prišlo prav. Ravno tako, če ste član organizacije oziroma organizirate dogodke, morda pa želite pričeti z bloganjem. Ne glede na to, zagotovo se boste kaj kmalu odločili tudi za izdelavo svoje spletne strani. Tako se boste predstavili tudi na spletu – sledilcem, potencialnim strankam, svojim bližnjim ter še komu.

Nakup ter registracija domene za spletno stran

Prvi korak do vaše spletne strani je zagotovo nakup domene pa tudi njena registracija. Ne nazadnje seveda še e-mail naslov. Vsak namreč lahko kupi domene. Za njen nakup pa se priporoča, da se najprej preveri cene in akcije. Vsi imate verjetno najraje, da so cene čim ugodnejše.

Če se boste odločili za spletno stran v tujem jeziku, ne bo potrebno opraviti nakupa domene pri tujem ponudniku. Ne glede na to, katero domeno boste želeli izbrati, jo boste lahko brez skrbi registrirali pri domačem ponudniku, ki vam nudi tudi neomejeno spletno gostovanje.

Prvi korak do vaše spletne strani je zagotovo nakup domene pa tudi njena registracija.

Od česa je odvisna cena domene

Cena domene je zlasti odvisna od domenske končnice. Registrira pa se jo lahko najmanj za eno leto. Ponudniki neredko precej znižajo ceno za prvo leto uporabe, posledično se splača pobrskati po akcijskih ponudbah. Nekatere splošne končnice so lahko precej poceni, na primer .com, .si, .eu. Nekoliko dražje so tematske pa tudi nacionalne.

Postopek nakupa domene je povsem klasičen. To pomeni, da poteka na takšen način kot na primer nakup kakšnega izdelka po spletu, le da namesto fizičnega izdelka v roke dobite digitalni produkt.

Za nakup domene se odločite po tem, ko že preverite, ali je vaša želena domena še prosta. Če je prosta, lahko pričnete z nakupovanjem. V nadaljevanju se morate odločiti tudi, za koliko časa jo boste zakupili. Možnost zakupa je od enega do pet let. Če se odločite za daljše obdobje, boste pri določenih ponudnikih za to prejeli nekaj popusta.

Po opravljenem nakupu na svoj vpisani elektronski naslov prejmete potrdilo o plačilu. Najkasneje v roku enega dne oziroma 24 ur je opravljena registracija domene.

Nakup spletne domene
. Nekatere splošne končnice so lahko precej poceni, na primer .com, .si, .eu.

Objave iz kategorije:

admin