Gostovanje strani z naprednim vmesnikom

Vsaka spletna stran potrebuje gostovanje oziroma strežnik, ki bo deloval kot njen domači naslov. Res pa je, da je velikokrat na strežnik potrebno namestiti dodatne programe, spremeniti HTML kodo in urediti druge malenkosti. To lahko storimo z mnogimi orodji ročno, vendar je lahko zelo časovno zamudno. Moderno gostovanje nam nudi možnost uporabe cPanel nadzorne plošče. Ta deluje kot središče, ki nam prikazuje statistične lastnost spletne strani. Obenem pa nam omogoča lažje urejanje spletne kode, nameščanje vtičnikov, raznih programov ipd. To je tudi razlog, da se je poslužuje veliko lastnikov različnih spletnih strani. 

Preprost grafični vmesnik z mnogimi funkcijami

Največja prednost cPanel gostovanja ja ta, da ima preprost vmesnik. Vmesnik je narejen tako, da je čim bolj pregleden in zelo odziven na klike uporabnika. Z nekaj preprostimi kliki miške lahko dostopamo do zelo naprednih funkcij strežnika in delovanja same spletne strani. Tako lahko preko cPanel vmesnika nastavljamo:

  • Elektronske poštne račune
  • Ustvarjamo poddomene
  • Pregledujemo statistiko prometa obiska spletne strani
  • Prenašamo datoteke preko FTP dostopa
  • V realnem času pregledujemo obremenjenost procesorja in pomnilnika strežnika

Preberite si še naslednji članek: Povzročitelji okvar trdega diska

Na splošno lahko rečemo, da je reševanje podatkov z diskov proces, pri katerem gre za obnavljanje ali restavriranje podatkov, ki so zapisani na poškodovanem, okvarjenem ali zaradi kakršnega koli drugega razloga nedostopnem SSD disku.

Prenašanje velikih datotek, preko našega najljubšega brskalnika, je zelo velika prednost. Tako ne bomo potrebovali namenske programske opreme za FTP dostop do strežnika. 

Cpanel
Moderno gostovanje nam nudi možnost uporabe cPanel nadzorne plošče.

Možnost namestitve dodatne programske opreme

Včasih je bila izdelava spletne strani dokaj težavna. Dandanes pa nam lahko pri tem pomaga razna programska oprema v obliki gradnikov. Preko vmesnika cPanel je možno namestiti gradnike s katerimi lahko pričnemo izdelovati svojo spletno stran. Nekatere izmed teh gradnikov poznamo po imenih, kot so WordPress, Joomla, Drupal, PrestaShop ipd. Sam proces namestitve pa je zelo preprost, saj ga opravimo z nekaj preprostimi kliki.

Preberite si še naslednji članek: Kako poteka izdelava spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine mora torej potekati pod okriljem strokovnjaka oziroma izkušene ekipe, ki ima s tem področjem dela veliko izkušenj.

Zaščita antivirusnega programa

Nadzorni vmesnik cPanel nam omogoča izredno natančno določanje delovanja naše strani. Kot prej omenjeno, nam prikazuje statistiko spletne strani, porabo dodeljenega spomina na našem strežniku, obremenjenost procesorja in še mnogo več. Pomembna lastnost pa je tudi ta, da je cPanel zaščiten s požarnim zidom. Ta bo ubranil našo stran pred vdori hekerjev in hekerskih programov. Vgrajen antivirusni program pa pregleda celotno spletno kodo naše strani, če se v njej slučajno nahajajo virusi ali druga nezaželena programska oprema.

Breztežavno manipuliranje spletne strani

Preko cPanel-a lahko brez težav manipuliramo tudi z drugimi lastnostmi naše spletne strani, kot je prenašanje njene vsebine na druge strežnike. Tako nikoli ne izgubimo podatkov, ali pa jih ne moremo prenesti z drugega strežnika. Kadarkoli lahko preko močnih vgrajenih orodij izdelamo popolno varnostno kopijo naše spletne strani. To pa lahko shranimo na računalnik, USB ključ, prenosni trdi disk ipd.

Vrhunsko gostovanje lahko zasledimo na www.domovanje.com, kjer lahko izbiramo med mnogimi različnimi strežniki. 

Preberite si še naslednji članek: Registracija domene – vse, kar morate vedeti o njej

Objave iz kategorije:

admin