Uporabite ekstraktor medu za hitro pridobivanje medu

Vsak čebelar želi hitro pridobiti čim večjo količino neoporečnega medu. Med je namreč izjemno zdravilno sladilo, ki dokazano ugodno deluje na celotno telo. Ta čebelji proizvod nam daje tudi dodatno energijo, saj vsebuje visoko stopnjo naravnega sladkorja. Naraven sladkor se lažje procesira v našem telesu in se ne nalaga, tako kot generična tovarniška sladila. Čebelarji tako skušajo s pomočjo ekstraktorja medu pridobiti čim večjo količino tega zlato rjavega bogastva.

Električni ekstraktor medu za takojšnje meritve

Električni ekstraktor medu nam podaja takojšnje meritve. Sproti lahko spremljamo stanje kar s pomočjo mobilne aplikacije. Dodatne prednosti električnega ekstraktorja medu so še:

  • Tehnično dovršena naprava,
  • Spletne aplikacije za spremljanje meritev,
  • Natančno podajanje teže čebelnjaka skozi cel dan,
  • Vgrajena SIM kartica z brezplačnim prenosom podatkov prvo leto uporabe,
  • Vgrajena sončna celica, ki omogoča neomejeno delovanje in napajanje,
  • Enostavno upravljanje s pomočjo profesionalnih komponent.

Zgradba ekstraktorja in njegova funkcionalnost

Električni ekstraktor medu je enostavna naprava, sestavljena iz nerjavečega jekla. Prek spleta lahko kupimo različno močne ekstraktorje, vendar je najpogostejša različica z 230 V motorjem. Električni ekstraktor medu priklopimo na električno omrežje, nato pa s pametnim telefonom ali tablico nadzorujemo vrtenje košare v bobnu.

Ekstraktor medu ne poškoduje satja
Električni ekstraktor medu

Boben je sestavljen iz nerjavečega jekla in ima notri nameščeno kovinsko košaro z okvirjem. Med vrtenjem košare iz satja pronica ven med. med vrtenjem ekstraktor medu ne poškoduje satja, zato ga vedno lahko vrnemo nazaj v čebelnjak, da ga čebele nadalje uporabljajo.

Pametni čebelnjak za sodobne čebelarje

Poleg ekstraktorja medu lahko na čebelnjak namestimo tudi različne sodobne naprave, ki bodo omogočale lažji nadzor nad dogajanjem v panju.

Video: Električni ekstraktor medu

Pomembno je, da sproti spremljamo, če imajo čebele dovolj hrane in dovolj pašne površine. Spremljamo tudi, ali so v panj prišle druge žuželke, ki bodo ogrozile čebeljo družino. Ena najbolj uporabnih elektronskih naprav je tehtnica.

Tehtnica za med

Tehtnico namestimo pod čebelnjak, da sproti spremljamo dogajanje. Tehtnica omogoča tudi nadzor nad merjenjem donosa nektarja iz paše, količino hrane za čebele in zdravjem čebel.

Različne pasti za nezaželjene škodljivce

Poleg ekstraktorja in tehtnice, lahko v panj namestimo tudi različne pasti. Doma lahko izdelamo past s plastenke vode, ki jo narežemo, v njo dodamo sladko vodo in postavimo na čebelnjak ali pod njega. Čebele v past ne bodo zašle, v njo pa bomo ujeli škodljivce. Prek spleta lahko kupimo tudi pasti v obliki slepih rovov, ki se namestijo za vhod. Čebele bodo vedno našle pot v panj, škodljivci pa se bodo ujeli.

Objave iz kategorije:

admin