Pomemben dodatek za nadgradnjo kmetijske mehanizacije

Obdelovanje gozdnatih ali kmetijskih površin je vedno bilo zahtevno. Z moderno mehanizacijo pa je to veliko lažje, saj imamo na voljo prikolice za traktor, ki olajšajo prevažanje lažjih ter težjih predmetov. Idealni so tudi za uporabo v bolj zahtevnih okoliščinah, saj so odporne na številne vremenske elemente in se lahko pohvalijo s kompaktno velikostjo. Z njimi je mogoče prevažati pesek, zemljo, bale sena in različne druge materiale na kratke ter tudi daljše razdalje. Obenem pa zmanjšujejo potrebe po uporabi dodatnih vozil za naklad in razklad različne robe, ter tako prihranijo stroške in povečujejo varnost pri delu.

Katere prednosti imajo prikolice za traktor?

Novejši delovni stroji so zelo raznovrstni. S tem je mišljeno to, da lahko na njih priklopimo številne dodatke, ki olajšajo in pohitrijo raznovrstna opravila. Dober primer tega je traktor, saj lahko nanj priklopimo trosilce gnojil, freze, mulčerje, vrtavkaste brane in veliko več. Poleg tega pa lahko tudi prikolico za traktor uporabimo za prevažanje različnega materiala ali drugih elementov po kmetiji, gozdu in podobno.

prikolice za traktor za prevažanje materiala
Prikolice za traktor rabimo za prevažanje različnega materiala ali drugih elementov po kmetiji in gozdu.

S tem pa tudi zmanjšamo potrebo po uporabi dodatnih vozil in opreme, kar lahko močno zniža stroške na dolgi in kratki rok.

Glavne prednosti prikolic za traktor so sledeče:

Vsak uporaben dodatek nam lahko pri težjih opravilih v gozdu ali na kmetiji močno olajša delo. Obenem pa nam tudi olajša ohranjanje varnosti pri zahtevnih opravilih. 

  • Visoka mobilnost

Z uporabo traktorske prikolice lahko hitro prevažamo manjše in večje tovore. S tem pa se tudi zmanjša potreba po drugih vozilih in dodatni kmetijski ter gozdarski opremi.

  • Večja varnost pri delu

Traktorske prikolice so narejene tako, da imajo nizek center gravitacije oziroma težnosti. Zato se stežka prevrnejo tudi, če niso naložene pravilno z materialom.

  • Boljše uravnavanje stroškov

Neglede na tovor, ki ga prevažamo, lahko uporabimo traktorsko prikolico za zmanjšanje potreb po drugih vozilih. Tako je mogoče prihraniti veliko stroškov, saj ne bo potrebe po dodatnih tovornjakih, kombijih in pol-tovornih vozilih za prevažanje tovora.

Različne vrste traktorskih prikolic

Poznamo več različnih vrst skoraj vsake posamezne kmetijske opreme. Enako pa velja za traktorske prikolice, ki so lahko:

  • Prikolica za traktor s kipanjem nazaj

To so standardne traktorske prikolice, ki lahko razložijo tovor s kipanjem nazaj. Uporabne so za raznovrstne tovore, kot tudi za prevažanje sena, gnoja, peska in podobno.

  • Prikolica za traktor s tristranim kipanjem

Močna in vzdržljiva prikolica za kipanje tovora na strani in na zadnjem delu. Uporabne so za raznovrstna opravila in zmožnost kipanja na več strani je izredno priročno v raznih situacijah.

  • Navadna prikolica za traktor

Mišljena za opravila, kjer želimo ohraniti tovor v ravnem in stabilnem položaju. Najbolj so uporabne v primeru, ko prevažamo težje tovore, ki so občutljivi na udarce. To so lahko razni nevarni materiali in podobno.

V videu si podrobneje ogledamo traktorje in se osredotočimo na štiri različne prikolice za traktor.

V vsakem primeru si lahko s traktorsko prikolico močno olajšamo raznovrstna opravila za osebne in industrijske potrebe. Priporočljivo je, da se pred nakupom pozanimamo o lastnostih izbrane kmetijske opreme pri priljubljenem prodajalcu, ki nam bo znal objasniti vse prednosti določenega modela prikolice, traktorja in podobno.

Objave iz kategorije:

admin