Odlična priložnost za sproščanje adrenalina

Verjetno poznate kar nekaj vrst športov, kjer lahko na različne načine sproščate adrenalin, a lahko trdimo, da je motokros med temi vrstami daleč na prvem mestu. Če vas mika, da bi naredili prve korake v svet motokrosa, so vam na voljo številni tečaji. Najpomembneje pa je, da vas na tej poti spremlja tudi odlična motokros oprema.

Tečaj motokrosa 

Vsak tečaj motokrosa praviloma vključuje pripravo na vožnjo, ki ko skupaj s strokovnjaki izvedete med tečajem, učitelja za individualno vodenje, izposojo motorja, ki je primeren glede na vašo starost, izkušnje in ne nazadnje tudi glede na višino, vso potrebno zaščitno opremo za najboljše počutje ter varnost in pristojbino za gorivo in progo. 

Obvezna motokros oprema
Motokros oprema za varno vožnjo

Hitrost vašega učenja bodo strokovnjaki prilagajali glede na vaše dojemanje pridobljenega znanja. Za tečaj se navadno odločijo vse tiste osebe, ki se zavedajo, da je motokros odlična priložnost za sproščanje adrenalina ter kasneje zato ne čutijo posebne potrebe po dirkanju po cestah, kar je pravzaprav zelo dobra odločitev. 

Omejitve pri motokrosu

Še preden se odločite za tečaj motokrosa, pa je dobro, da se zavedate, da za tovrstno športno dejavnost obstajajo nekatere omejitve. Ne smete biti namreč težji od 120 kilogramov in ne manjši od 105 cm. Mere in teža je predpisana s strani proizvajalcev opreme, zato nikakor niso možna odstopanja.

Za izvedbo tečaja morajo biti osebe stare najmanj štiri leta, navzgor pa omejitve ni. Osebe, ki so mlajše od 18 let, potrebujejo za udeležbo na tečaju odobritev svojih staršev oziroma zakonitih zastopnikov ter še podpisano izjavo v primeru, da na tečaju ne bodo prisotni. 

Obvezna oprema za motokros 

Obvezna motokros oprema vključuje čelado, škornje, ščitnike za kolena ter komolce, očala ter kakovostna motokros oblačila. 

Proizvajalci motokros opreme se zelo dobro zavedajo pomena kakovostne opreme, zato na prodajna mesta postavljajo, na primer, vrhunske čelade, ki so izdelane iz polikarbonata ter vam omogočajo učinkovito zračenje na temenske ter bradne dele čelade. Enako kakovostno poskrbijo tudi za druge vrste motokros opreme. 

Odlična izbira opreme za motokros vam je na voljo tudi v spletnih trgovinah, na primer v prodajalni yogi.si, ki jo lahko obiščete tudi v živo, kjer boste vso opremo pred nakupom tudi dobro preizkusili. 

Objave iz kategorije:

admin