Razširimo prostor za prtljago v našem avtu

Naš avtomobil lahko postane veliko bolj prostoren, če se znebimo prtljage v kabini. To lahko naredimo tako, da namestimo strešni kovček, ki nam doda ogromno dodatnega prostora. Vedno smo pa soočeni z ogromno izbiro ponudbe v kateri se lahko hitro izgubimo. Izbrati moramo med velikostjo, ceno, mehanizmom nameščanja ter mnogimi drugimi lastnostmi, ki jih imajo strešni kovčki. V tem članku se bomo posvetili najbolj pomembnim lastnostim, ki jih moramo poznati, da bomo lahko uspešno in varno prenašali prtljago na strehi.

Oblika je pomembna lastnost

Prva lastnost po kateri se strešni kovčki razlikujejo je oblika. To ena izmed najbolj pomembnih lastnosti na katero moramo paziti. Ko se bomo odločali za nakup, se lahko zgledujemo po sledečih smernicah:

  • Večji, kot je strešni kovček, več prtljage bomo lahko vanj pospravili
  • Podolgovata oblika je namenjena bolj športni opremi
  • Bolj škatlasti oblike so namenjene za prevažanje raznovrstne prtljage

Če želimo na strehi nositi še druge stvari, potem je dobro, da izberemo malo manjši kovček. Tako bomo imeli na nosilcih več prostora za kolo, kajak in drugo opremo. 

Idealna rešitev za družine

Strešni kovčki so najboljša rešitev takrat, ko prenašamo več ljudi v avtomobilu. Za večje družine so idealne daljše oblike, saj bomo lahko vzeli s seboj ogromno prtljage. Tako lahko potujemo s 4 ali 5-imi ljudmi brez težav tudi na daljše izlete. Glavna lastnost je, da imamo dovolj prostora za vsa oblačila, opremo za kampiranje, orodja ipd.

Daljši strešni kovčki bodo presegali velikost naše strehe. S tem ni težav, vendar se moramo prepričati, da ne bomo poškodovali zadnjega ali prednjega dela avtomobila med vožnjo. To lahko naredimo tako, da se prepričamo, da je kovček čvrsto pričvrščen za nosilce ter, da se ne giblje medtem, ko peljemo avtomobil.

Bodimo pozorni na težo

Zadnja stvar na katero moramo paziti je teža. Naša streha in nosilci imajo omejeno kapaciteto nošenja tovora. Prepričajmo se, da te vrednosti ne presežemo. V našem priročniku za vozilo bomo našli največjo dovoljeno težo, ki jo lahko prenašamo na strehi.

Največja dovoljena teža se večinoma giblje nekje od 50-100 kilogramov. Možna so seveda tudi odstopanja. Če imamo večje vozilo, lahko načeloma tudi večjo težo prenašamo na strehi. Sami strešni kovčki pa tehtajo od 10-30 kilogramov, kar moramo upoštevati, ko bomo prevažali prtljago.

Najbolje pa je, da kupimo kovčke, ki so kvalitetni in imajo veliko dodatnih funkcij. Priporočamo obisk spletne strani www.withcar.si, kjer bomo našli bogato opremo avtomobilske dodatne opreme.

Vedno pa svetujemo, da vozite zmerno, previdno in po omejitvah, saj je to najboljši način vožnje, ko smo sami, s prijatelji ali družino.

Potrebujete zaščito za svoj avtomobil? Cerada proti toči je dobra rešitev. Čeprav vam že samo ime pove, da je takšen izdelek v prvi vrsti namenjen predvsem zaščiti proti toči, jo lahko uporabljate tudi za številne druge namene.

Objave iz kategorije:

admin