Transport prtljage v strešnem kovčku za vsako vozilo

Dejavniki, ki vplivajo na nakup strešnega kovčka

Na nakup strešnega kovčka vplivajo različni dejavniki, kot so:

  • Poraba goriva,
  • Oblika,
  • Prostornina,
  • Kompatibilnost in pravilen priklop na streho,
  • Enostavnost montaže,
V kolikor manj potujemo bi zadostovali že kvalitetni strešni nosilci za avto, na katere pritrdimo tovor.

Novi strešni kovčki ne povišujejo porabe goriva

Nekatere kupce skrbi, da bi strešni kovčki povečali porabo goriva. Novi modeli so namreč narejeni iz lahkih materialov in so aerodinamične oblike, zaradi katere je zračni upor zelo majhen. Med testiranjem strokovnjaki niso opazili, da bi strešni kovček ob istem stilu vožnje kakorkoli povečal porabo goriva. Dodatni prtljažni prostor zgolj poveča udobje vožnje, saj je manj predmetov naloženih v avtomobilu.

Izbira oblike kovčka glede na pogostost uporabe

V dodaten razmislek pa je potrebno vzeti dejavnik pogostosti uporabe dodatnega prtljažnega prostora. V kolikor veliko potujemo in s sabo jemljemo veliko stvari, je smiselno kupiti večji in dolg kovček, v katerega bomo spravili veliko količino stvari. V kolikor manj potujemo, ali pa potrebujemo manj prostora, bi zadostovali že kvalitetni strešni nosilci za avto, na katere pritrdimo tovor.

Prostornina prtljage

Prostornina je en izmed bolj pomembnih faktorjev pri izbiri določenega tipa prtljage. Pred nakupom je potrebno razmisliti, kakšen bo volumen naših stvari, kakšna je oblika in kakšna je teža posameznega izdelka. Varna vožnja s strešnim prtljažnikom namreč zahteva od nas, da je teža prtljage na strehi vozila enakomerno razporejena. Velikost strešnega prtljažnika je tudi pomembna zato, da vanj lahko pospravimo na primer smuči, ki so navadno zelo dolge in ozke. V kolikor izberemo ožji model strešnega prtljažnika, lahko na nosilce zraven pritrdimo tudi kolesa, sani, otroške poganjalce in podobno.

Kompatibilnost z vozilom in pravilen priklop na streho

Vsi strešni kovčki ne ustrezajo vsem modelom vozila. Pred nakupom se je tako potrebno pozanimati od dimenziji in o načinu priklopa.

Objave iz kategorije:

admin