Zaščitna oprema za glavo motoristov

Vožnja z motorjem izpostavi telo motorista raznovrstnim nevarnostim. Poškodbe glave, nog, rok in drugih delov telesa ni nikoli mogoče v celoti preprečiti. Jih je pa mogoče ublažiti do te mere, da ne pride do hujših zlomov kosti in drugih življenjsko nevarnih poškodb. Ključno je, da uporabljamo čelade za motoriste, neglede na velikost in vrsto motorja ter izkušenost voznika. Nesreča nikoli ne počiva in tudi najbolj previdnim voznikom motorja se lahko pripetijo nepredvidljive situacije. Seveda pa ne gre zanemariti pomena, ki ga imajo moto očala, škornji, rokavice, hlače in jakne. Napredna oblačila za motoriste po celem svetu rešujejo življenja, zato ne gre zanemariti njihovega pomena.

Nošnja čelade je zakonsko obvezna

Obstaja več zelo dobrih razlogov, zakaj so čelade zakonsko obvezne. Voznik mopeda, štirikolesnika, motornega kolesa in tudi trikolesa ter drugih vozil, ki nimajo zaprte kabine morajo nositi čelado. To pa zato, ker se na ta način bistveno zmanjša nevarnost nastanka hudih poškodb glave in obraza.

Očala za motokros so namenjena samo za posebne čelade za vožnjo po brezpotjih ali namensko tekmovanje z motorji.

Obstajajo različne vrste čelad, ki se med seboj razlikujejo po številnih elementih. Nekatere so namenjene vožnji pri nizkih hitrostih, druge pa pri višjih. Neglede na našo vrsto in tip motorja, moramo poskrbeti, da imamo glavo ustrezno zaščiteno. To je tudi razlog, da so očala za motokros namenjena samo za posebne čelade za vožnjo po brezpotjih ali namensko tekmovanje z motorji.

Različne vrste čelad za motor

Najboljša bluetooth komunikacija za motoriste.

Veliko motoristov se ne zaveda, da najbolj vroče in zanimive tehnologije prihajajo iz različnih motorističnih disciplin. To velja pri razvoju motorističnih kombinezonov, moto očal, rokavic in drugih oblačil. Največ sprememb pa je mogoče opaziti pri motorističnih čeladah, saj se njihova oblika ter materiali izdelave neprenehoma izboljšujejo. Tudi ljubitelji lahkotne mestne vožnje morajo poskrbeti tudi za varnost – pri tem nam lahko pomaga nakup jet čelade za skuter.

Objave iz kategorije:

admin