Ali imate urejeno zdravstveno zavarovanje?

Slovenski zdravstveni sistem je oblikovan tako, da mora biti vsaka zaposlena oseba obvezno zdravstveno zavarovana katere stroške običajno krije delodajalec. Poleg tega pa si mora vsak zaposleni plačevati še dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki krije stroške med obveznim zdravstvenim zavarovanjem in stroški zdravljenja. ZZZS dodatno zavarovanje pa predstavlja vse oblike zavarovanja za nadstandardne storitve.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije ali kratica ZZZS je javni zavod, ki je nosilec in izvajalec obveznega zdravstvenega zavarovanja v Republiki Sloveniji. Na njem dobite tudi vse potrebne informacije o tem ali ste obvezno in dopolnilno zavarovani. Najbolj enostavno to storite tako, če v iskalni niz vtipkate ZZZS dodatno zavarovanje. ZZZS je v sodelovanju z zavarovalnicami razvil aplikacijo, ki uporabnikom omogoča preverjanje podatkov o obveznem in dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju. Status zavarovanja lahko preverite na https://www.dopolnilnozavarovanje.si/preveri-ali-imas-urejeno-obvezno-in-dopolnilno-zdravstveno-zavarovanje/.

Kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje?

Potem ko boste v iskalni niz vtipkali ZZZS dodatno zavarovanje, boste preko spletnega iskalnika prišli do domače spletne strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Različne spletne aplikacije vas vodijo do različnih informacij, med katerimi je tudi poizvedba o stanju vašega zavarovanj. To enostavno storite tako, da vtipkate vašo ZZZS številko, ki je na kartici zdravstvenega zavarovanja.

Poleg tega pa lahko na spletnih straneh ZZZS naročite tudi evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. To je obvezen dokument, ko potujete v tujino zgolj na izlet, počitnice ali daljše potovanje. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja je na nek način ZZZS dodatno zavarovanje, ki vam nudi osnovne zdravstvene storitve v tujini. Torej ima identično vlogo kot zdravstvena kartica, ki jo uporabljamo v Sloveniji. Pri tem morate biti pozorni na to, da v določenih situacijah osnovno kritje enostavno ne bo zadostovalo. V tem primeru vam svetujemo sklenitev komercialnega dodatnega zavarovanja za tujino, ki ima zagotovo večje kritje. Pri naročilu kartice bodite pozorni, da jo naročite pravočasno.

Družinska psihoterapija. Družina je pojmovana kot temeljna struktura, v kateri in po kateri nastaja človekov jaz, občutek samega sebe. Preberi več …

Maščobni obročki okoli pasu nam največ preglavic povzročajo v toplejši polovici leta, ko se jih zaradi lahkotnih oblačil bolje vidi, zato v predpoletnih mesecih večina išče načine, kako čimprej shujšati v trebuh. Preberi več …

Objave iz kategorije:

admin