Kako kurkuma kapsule vplivajo na telesno zdravje?

Naravne kurkuma kapsule spadajo pod dodatke k uravnoteženi prehrani in izboljšujejo splošno zdravje in počutje, saj vsebujejo aktivno sestavino z biološkimi lastnostmi, ki mu pravimo tudi kurkumin. Njegove zdravilne lastnosti so v Indiji, kjer rastlina tudi raste, poznane že vrsto let in zato je naravni kurkumin del tradicionalnega indijskega zdravljenja za različne bolezni in telesne težave.

Poleg ajurvede in kitajske tradicionalne medicine pa je zdravilne lastnosti kurkumina začela priznavati tudi zahodna medicina, ki naravna prehranska dopolnila, ki vključujejo kurkuma kapsule, priporoča vsem tistim, ki se že dlje časa spopadajo s kroničnimi bolečinami, vnetji in boleznimi imunskega deficita. Izvleček kurkumina je priporočljivo redno jemati tudi za zdravljenje kožnih bolezni, bolezni prebavil, jeter in za hitrejše celjenje odprtih ran. Preprečuje tudi težave z zaprtjem, vetrovi in napihnjenostjo.

Naravni dodatek k prehrani deluje protivnetno 

Formula naravnega prehranskega dopolnila, ki vsebuje kurkuma kapsule, je najbolj znana po svojih protivnetnih in antioksidativnih lastnostih, kjer izvleček kurkumina blaži in zavira nastajanje oteklin in bolečine pri zdravstvenih stanjih, kot je na primer revmatoidni artritis.   

Kurkuma kapsule spadajo pod dodatke k uravnoteženi prehrani
Kurkuma kapsule so znane po svojih protivnetnih in antioksidativnih lastnostih

Sistemska vnetja so namreč pogosto povezana z nastankom bolečin in vsesplošnega slabega počutja bolnikov, ki so v procesu zdravljenja avtoimunih bolezni. Sočasna uporaba prehranskega dopolnila z izvlečki kurkumina zmanjšuje razsežnosti neželenih stranskih učinkov, ki pri bolnikih nastanejo kot posledica predpisanih protivnetnih zdravil, kot je na primer ibuprofen.  

Naravni kurkumin je močan antioksidant 

Kurkumin ima antioksidativne lastnosti, ki pomagajo v boju proti prostim radikalom in oksidativnemu stresu. Oksidacijska poškodba na celični ravni spada pod mehanizme, ki vplivajo na razvoj številnih bolezni in hitrejšega staranja. Dodatek k prehrani, ki vsebuje kurkumin pa pomaga nevtralizirati proste radikale in hkrati poveča aktivnost antioksidativnih encimov v telesu.

Kapsule kurkume so na voljo v specializirani spletni trgovini za prodajo prehranskih veganskih izdelkov na strani www.vegamega.it, kjer naravno prehransko dopolnilo Curcumin X4000 vsebuje 180 kapsul. Vsaka izmed njih vsebuje 200 miligramov naravnega izvlečka kurkumina. Priporočen dnevni odmerek je 600 miligramov, zato lahko en odmerek vzamemo ob vsakem obroku oziroma trikrat na dan.

Hitra prebava

Ne spreglejte tudi članka z naslovom Zdrav pristop k izboljšanju prebave in odpravi napihnjenosti.

Objave iz kategorije:

admin