Tehnologija GPS navigacije za voznike

Navigacija oziroma GPS naprava sprejema informacije iz GPS satelitov in na podlagi teh koordinat izračuna položaj tehnološke naprave v vozilu. Naložena aplikacija na napravi za usmerjanje poti med vožnjo vozniku prikaže položaj na zemljevidu in mu z glasovnim ali slikovnim prikazom ponudi navodila za dostop do želenega cilja. 

Ne glede na to, ali se na daljšo pot odpravimo z avtomobilom, avtodomom, tovornjakom ali motorjem, bo navigacija z različnimi posodobljenimi programi poskrbela za udobno in prijetno vožnjo. Pri tem pa ima voznik med vožnjo dober pregled nad cesto pred njim in hkrati nad začrtanimi potmi na napravi z večjim zaslonom. GPS naprava prav tako omogoča enostavno upravljanje, saj je večina tehnologije opremljena z zasloni na dotik. 

Programska oprema v GPS napravi 

Navigacija za avtomobil in ostala vozila ima v napravi naloženo programsko opremo z navigacijskim sistemom, ki vse informacije o lokacijah in drugih možnostih, samodejno posodablja. Tako vozniku ni potrebno naprave ročno posodabljati. GPS tehnologija zatorej nudi: 

  • Zemljevide, vključno z zemljevidi ulic, prikazanimi v berljivi obliki prek besedila ali grafične oblike, 
  • najkrajšo in najhitrejšo pot med dvema lokacijama,
  • različne možnosti za vožnjo po avtocestah, magistralah in mestnih cestah,
  • zemljevide prometnih zastojev, ki prikazujejo podatke v realnem času in predlagane alternativne rešitve in poti za izogib prometnim zamaškom, 
  • informacije o bližnjih ponudbah na poti, kot so restavracije, bencinske črpalke, turistične znamenitosti, hoteli, letališča. 

GPS naprave s pametno tehnologijo 

Sodobne GPS naprave z navigacijskimi sistemi ne ponujajo le opreme za usmerjanje vožnje od ene lokacijske točke do druge, temveč jih je mogoče uporabiti tudi za druge namene. Tako GPS tehnologija v multimedijski napravi omogoča tudi: 

  • poslušanje glasbe in drugih vsebin
  • pregledovanje ustvarjenih fotografij
  • branje e-knjige 
  • igranje igric 

Specializirana spletna trgovina za prodajo elektronskih naprav s pametno tehnologijo na spletni strani www.wayteq.si nudi navigacijo z veliki zasloni na dotik v kompaktnem ohišju, kjer je operacijski sistem Android povezljiv z vsemi brezžičnimi napravami in zvočniki. Poleg tega pa te GPS naprave nudijo tudi vgrajeno avto kamero. 

Objave iz kategorije:

admin