Kako v avtomobilu montirati senzor obratov za motor?

Senzor obratov za motor je tisti rezervni del za avto, ki meri število vrtljajev v pogonskem stroju. Pravimo mu tudi merilnik števila vrtljajev na minuto, saj meri hitrost vrtenja pogonskega stroja v avtomobilu. Hitreje kot se pogon vrti, večja je moč.

Pogon v avtomobilu deluje s pomočjo sežiganja zraka in goriva, ki potiskata bate navzdol. Ta sila povzroči vrtenje ročične grede, kar posledično poganja tudi kolesa na avtomobilu. Pri tem navor predstavlja količino sile, ki se prenaša na ročično gred.

Zakaj so merilniki števila vrtljajev za voznike pomembni?

Senzor obratov za motor je pomemben rezervni del za avto, saj brez njega ne bi vedeli, kdaj pogonski stroj pri višjih vrtljajih poganja več zraka in goriva. Hkrati to pomeni, da porabi več energije in goriva.

Senzor obratov za motor

Senzorji obratov za motor so pomembni rezervni deli za avto tudi zato, ker jih vozniki avtomobilov z ročnimi menjalniki uporabljajo za referenčno točko pri vožnji. Premalo vrtljajev lahko povzroči zastoj pogona, preveč vrtljajev pa lahko pogon poškoduje.

Priprave na montažo merilnika števila vrtljajev za pogon

Merilniki števila vrtljajev za pogon se med seboj razlikujejo, zato so ti rezervni deli za avto izdelani glede na tip in znamko avtomobila. Pri tem je najbolje kupiti originalen merilnik, potrjen iz strani proizvajalca. Merilniki števila vrtljajev pa se razlikujejo tudi po tem, kje se nahajajo.

Če niste povsem prepričani, na katero mesto pod avtomobilskim pokrovom bi senzor obratov za motor namestili, tedaj se je o tem najbolje posvetovati v Silux spletni trgovini, ki je specializirana za prodajo rezervnih delov za avto.

Montaža merilnika števila vrtljajev v avtomobilu

Pri montaži merilnika, ki meri število vrtljajev na pogonskem stroju v avtomobilu, moramo pričeti s pravilno povezavo kablov. Nato odklopimo negativni pol na akumulatorju. Kable iz merilnika nato povežemo s pripadajočimi kabli, pri čemer gledamo barve, kot so oranžna, rdeča, črna in zelena. Oranžen kabel služi vžigu, kjer se vklopi tudi merilnik. Oranžen kabel pa lahko priključimo tudi na fazo stikala za luč, pri čemer bo merilnik deloval samo pri prižgani avtomobilski luči. Ko smo vse kable pravilno povezali z merilnikom, nenazadnje priključimo še akumulator.

Se sprašujete, katera je najboljša GPS navigacija za Android naprave?  Preberite več …

Objave iz kategorije:

admin