Vrhunska gnojila in substrati Plagron

Več kot 27 let nazaj se je pričela zgodba majhne kmetije na Nizozemskem. Iz tega se je razvilo eno izmed največjih podjetij, ki proizvaja visoko-kvalitetne organske produkte za vrtnarsko in kmetijsko uporabo.  Izdelki Plagron so znani po vsem svetu po svojih izvrstnih gnojilih, substratih ter aditivih. Prednost podjetja Plagron je v tem, da ponuja izdelke za vse uporabnike – od vrtnarjev začetnikov do izkušenih mojstrov kmetovanja. Poleg tega pa njihovi strokovnjaki vedno poslušajo dejanskim izkušnjam svojih uporabnikov ter na podlagi tega vedno izboljšujejo svoje formule vseh proizvodov.

Izvrstna izbira substratov

Zahvaljujoč raznovrstnim izdelkom, ki jih Plagron proizvaja, lahko izbiramo med mnogimi različnimi vrstami substratov. Vsi izdelki temeljijo na skrbno izbrani šoti, ki je obogatena z vlakninami in perlitom. To omogoča našim rastlinam, da hitreje zrastejo ter, da zadržijo večjo količino vode. Izdelki Plagron, ki so substrati, so:

Batmix

Substrat, ki vsebuje Bat Guano ali gnoj netopirja. Uporablja se ga, ker ima velike vrednosti fosforja in kalija, ki sta potrebna za najboljše cvetenje rastlin.

Allmix

Allmix je izredno popularen. Vsebuje vse potrebne minerale, ki jih naše rastline potrebujejo, da v celotnem ciklu rasti.

Promix

Če želimo le najboljše komponente za organsko gnojenje, potem je Plagron Promix idealna rešitev. Narejen je za 100% organsko pridelovanje rastlin in ga lahko kombiniramo z drugimi izdelki  Plagron.

Royalmix

Vsebuje izbrana organska gnojila, ki so namenjena za celovito oskrbo rastlin s hranili. Njihova prednost je ta, da se spustijo v zemljo takrat, ko jih rastline potrebujejo.

Growmix

Odličen dodatek za že pognojeno zemljo. Vsebuje ključna hranila, ki so namenjena za prve tri tedne v razvoju rastlin.

Lightmix

Za gnojenje po našem občutku. Lightmix je substrat, ki ga uporabljamo po potrebi, saj vsebuje le majhno količino hranil.

Prednosti hidroponičnega gojenja rastlin

Zadnje čase je vedno bolj popularno hidroponično kmetovanje. Omogoča nam, da rastlinam dodamo točno toliko hranil, kot jih potrebujejo. Obenem pa je to zaprt sistem, kjer se voda reciklira. Tako bolj ekološko kmetujemo in varujemo naravo. Poleg tega pa lahko določamo vse pogoje za razvoj rastlin, kot sta svetloba in temperatura.

Izdelki Plagron vsebujejo tudi odlične rešitve za tak način kmetovanja. Tako imamo na izbiro:

Cocos brix

Namenjen je vrtnarjem, ki gojijo pridelek z hidroponično tehnologijo ter želijo čist in naraven vir mineralov. Obogaten je z kalcijevim nitratom. Ker je stabilen in ne vsebuje gnojil, je odlična rešitev za hitro rastoče rastline.

Cocos premium

Namenjen je hidroponičnen gojenju, saj ima stabilno vrednost pH. Ne vsebuje nobenih gnojil ter ga lahko uporabimo za izboljšavo zemlje.

Cocos slab

Idealen substrat za hidroponično gojenje, Cocos slab je popolnoma naraven izdelek, ki zadrži veliko vode in ne vsebuje gnojil.

Euro pebbles

Euro pebbles je poseben izdelek podjetja Palgron. Narejen je na osnovi gline, ki ne vsebuje soli. Tako ga lahko uporabljamo različnih hidroponičnih konfiguracijah.

Osnovna hranila za cvetenje in rast rastlin

Naš vrt potrebuje veliko več, kot samo zadostno količino vode in sonca. Vsaka rastlina ima zelo specifične zahteve, kar se tiče hranil. To je tudi razlog, da je faza rasti tako zelo pomembna. Našim rastlinam moramo nuditi pomembna hranila, kot so:

  • Nitrati
  • Fosfor
  • Kalij
  • Kalcij
  • Magnezij
  • Žveplo

Izdelki Plagron so na voljo tudi kot hranila, ki nudijo našim rastlinam boljše pogoje za uspešno rast. Tako poznamo:

Alga bloom

Osnovno, vendar bogato hranilo, ki je namenjeno kultiviranju rastlin, ki rastejo v zemlji. Uporabimo ga pri obdobju cvetenja, saj vsebuje polno mineralov in mikro mineralov, ki izvirajo iz alg.

Alga grow

Baziran na algah, Alga grow je idealno hranilo za ojačanje korenin v začetni fazi rasti.

Tera bloom

Visoko-kakovosten dodatek hranil za rastline, ki so v fazi cvetenja. Lahko ga tudi uporabljamo z različnimi tekočimi gnojili in aditivi.

Terra grow

Minerali in mikro minerali so izredno pomembni med rastjo vseh rastlin. Terra grow je obogatena za podporo v fazi rasti.

Cocos A&B 

Tekoče gnojilo, ki je bogato s koncentriranimi minerali. Prednost tega izdelka Plagron je, da se ga lahko uporablja v veliko različnih scenarijih.

Hydro A&B

Odlično hranilo polno mineralov, ki ga rastline lahko uporabijo za hitrejšo rast. Poleg tega pa vsebuje kalcij, ki rastlinam omogoča, da se ubranijo visokih temperatur.

Ponudbo vseh omenjenih izdelkov Plagron, lahko najdemo na spletni strani www.urban-farmer.si. Na omenjeni strani imajo izdelki Plagron izdelki Plagron tudi ogromno dodatkov, orodij, ter drugih pripomočkov za urbano kmetovanje.

Ročni viličar vam lahko zelo pride prav tudi doma, sploh če se ukvarjate s katero od dejavnosti, kjer morate dvigovati in prenašati večjo teže oziroma tovor. Več si lahko preberete s klikom na povezavo.

Objave iz kategorije:

admin