31

Zamenjava tonerja v našem tiskalniku

Naš laserski tiskalnik je morda najbolj uporabna naprava v naši pisarni. Hitro in kvalitetno tiskanje dokumentov vseh vrst nam vedno pride prav. Sposobnost hitrega izdelovanja kopij listov je še posebej uporabna, ko se nam mudi. Res pa je, da bomo morali prej ali slej zamenjati barve, saj bo starih zmanjkalo. To nas lahko pusti v dokaj veliki zagati, saj imamo na spletu ogromno ponudbo tonerjev, ki se med seboj precej razlikujejo.

Kako deluje toner?

Tonerji za tiskalnike delujejo drugače kot kartuše. V njih je shranjen visoko-tehnološki prah, ki je narejen iz plastičnih delcev. Med izdelavo dokumenta se ta prah zapeče na list papirja. Tako dobimo natisnjene dokumente z izredno hitrostjo, saj ne potrebujemo čakati, da se barve posušijo. Tonerji za laserske tiskalnike so lahko tudi barvni, kar pomeni, da lahko izdelujemo barvne kopije. Princip delovanja je isti, vendar so barvni tonerji načeloma malo dražji od črno-belih.

Največje prednosti laserske tehnologije

Laserski tiskalniki so izredno popularni v podjetjih, kjer potrebujemo hitro tiskanje. Imajo najboljšo natančnost in so zelo zanesljivi. Največje prednosti laserske tehnologij so:

  • Hitrost tiskanja
  • Tonerji za printerje imajo večji izkoristek in kapaciteto barve
  • Ne potrebujemo čakati, da se naprava ogreje, preden pričnemo izdelovati dokumente
  • Daljša življenjska doba tiskalnika, saj se ne delajo obloge v notranjosti naprave
  • Nižji stroške zamenjave barv skozi leto

To so samo nekatere prednosti laserskih tiskalnikov, ki jih lahko opazimo skozi uporabo. Zgoraj omenjene lastnosti bodo najbolj v pomoč podjetjem, ki potrebujejo zanesljivo napravo, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja.

Različni tonerji, ki so na voljo

Med lovom za novim tonerjem bomo opazili nekaj različic, ki so:

  • OEM

Tiskalniški tonerji z OEM oznako so originalni. To pomeni, da jih je izdelal izdelovalec tiskalnika. Tukaj imamo zajamčeno delovanje in kompatibilnost z našo napravo. So najdražja izbira z preverjeno garancijo.

  • Kompatabilni

Kompatibilni laserski tonerji so narejeni, kot nadomestek OEM izvedbam. So cenejši in imajo pogosto kakšno izboljšavo, kot je večja kapaciteta ali boljši izkoristek barve.

  • Tonerji v paketu

Tonerji v paketu so lahko OEM ali pa kompatibilni izvedbi. Je bolj ugodna izbira od nakupovanja vsakega tonerja posebej. Primerni so za lastnike novih laserskih tiskalnikov, saj vsebujejo črne in barvne barve.


Registracija domene oziroma elektronskega imena znatno pripomore k lažji spletni prepoznavnosti in k povečanemu obisku. Preberi več …

Največja ponudba prenosnih računalnikov za domačo in profesionalno rabo – multimedijski, gamerski in ultrabook prenosni računalniki. Preberi več …

Objave iz kategorije:

admin